ABD'li Senatör Lindsey Graham haddini aştı! "Türkiye Suriye'nin kuzeyine girerse..."

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörü Lindsey Graham haddini aştı. Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yapmaya hazırlandığı operasyona ilişkin açıklama yapan Graham küstahça tehditler savurdu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Graham,"Türkiye Suriye'nin kuzeyine girerse, bu adımı Kongre'nin cehennemden gelme yaptırımları takip edecektir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2019, 21:22 Güncelleme 08 Ekim 2019, 22:17
ABD’li Senatör Lindsey Graham haddini aştı! Türkiye Suriye’nin kuzeyine girerse...

İÇİNDEKİLER


ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin senatörlerinden Lindsey Graham Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlemeyi planladığı operasyon konusunda küstah tehditlerde bulundu.

"KAPSAMLI, DERİN VE YIKICI YAPTIRIMLAR"
Twitter hesabından paylaşımda bulunan Graham,"Türkiye Suriye'nin kuzeyine girerse, bu adımı Kongre'nin cehennemden gelme yaptırımları takip edecektir. Kapsamlı, derin ve yıkıcı yaptırımlar" ifadelerini kullandı.

Graham daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'ye girmesi durumunda Demokratlarla ortak bir yaptırım tasarısını Kongre'den geçireceklerini ve Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacaklarını söylemişti.


GRAHAM'IN O SÖZLERİ MEHMET AKİF ERSOY'UN DİZELERİNİ AKILLARA GETİRDİ
ABD'li Senatör Graham'ın tehditleri akıllara gücünü daima milletten alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu ve Mehmet Akif Ersoy'a ait olan, ''Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol hak yoludur dönme bilmez yürürüz'' dizelerini getirdi.