Katar sermayeli El Cezire'den yeni algı operasyonu: PKK'lılara 'Kürt savaşçı' dedi

Katar merkezli El Cezire İngilizce televizyonu yine bir algı operasyonuna imza attı. Kanal, Barış Pınarı Harekatı sırasında PKK'lı teröristlerden "Kürt savaşçılar" diye bahsetti. Peki El Cezire neden Türkiye karşıtı yayın yapıyor? Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, konuyla ilgili A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "El Cezire kendisini yok etmek isteyenlerin safında." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2019, 14:58 Güncelleme 09 Kasım 2019, 15:14
Katar sermayeli El Cezire’den yeni algı operasyonu: PKK’lılara ’Kürt savaşçı’ dedi

İÇİNDEKİLER

Katar yayın organı El Cezire televizyonunun İngilize kanalı, Barış Pınarı Harekatı'nda PKK/YPG'ye bir türlü terör örgütü diyemedi. Harekatla ilgi haberlerin tamamında teröristlerden "Kürt savaşçılar" diye bahsedildi.

El Cezire'nnin uluslararası Arapça yayın yapan kanalında ise PKK ve Kürt farkına dikkat çekildi. Arapça kanalın bu hassasiyeti aynı yayın organının İngilizce'sinde yer bulmadı.

ÇALIŞANLAR BBC VE CNN KÖKENLİ
İngilizce kanalının çalışanlarının çoğunun İngiliz olduğu, BBC ya da CNN kökenli oluğu dikkat çekti. Katar'dan maaş alan bu çalışanlar Katar'ın politikalarıyla ters düşüyor. El Cezire İngilizce bu politikasıyla hem yalan haber ve terör propagandası hem de Katar'ın yayın politikasını zedeliyor.

EL CEZİRE NEDEN TÜRKİYE KARŞITI YAYIN YAPIYOR?
Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Türkiye'ye karşı tetikçiliğe soyunan Katar merkezli El Cezire'nin İngilize yayın yapan kanalı 'El Cezire İngilizce' ile ilgili önemli açıklamalara bulundu. Zafer Şahin, "El Cezire kendisini yok etmek isteyenlerin safında." dedi.

İşte Zafer Şahin'in açıklamaları:

ŞAHİN KÖŞESİNE DE TAŞIMIŞTI
Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, 7 Kasım'da yayınladığı "Al Jazeera nereye?" başlıklı köşesinde El Cezire İngilizce'nin imza attığı skandalları yazmıştı.

İşte Şahin'in yazısının bir kısmı:

Al Jazeera İngilizce'nin imza attığı skandallar saymakla bitmiyor.
Türkiye'nin 35 yıldır mücadele ettiği PKK'nın Suriye kolu YPG'ye özel bir ilgileri var. Terör örgütü YPG'den bahsettikleri bir haberde kullandıkları dile dikkat: "Kürtlerle omuz omuza savaşan ABD askerleri Trump'ın Suriye'den çekilme kararını yerden yere vurdu!" Bitmedi... YPG'li terörist Mazlum Abdi onlar için "Kürtlerin önderliğindeki SDG'nin komutanı!" Halkını kimyasal silahla katleden Esad'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı skandal ifadeyi manşetten vermekte bile sakınca görmüyorlar!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İLK SKANDALLARI DEĞİL
El Cezire daha önce de benzur tutumu defalarca sergilemişti. Gezi olaylarında hükümeti suçlayan kanal, gezicileri aklayan bir dil kullanmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünün öncesinde de El Cezire bir skandal yayına daha imza atmıştı. "Türkiye cesur gazetecilere göre bir yer değil" adlı belgeselde aralarında Can Dündar'ın da bulunduğu firari 3 kişiyle röportaj yapıldı.