Yine Fransız kaldılar! Fransa'nın Türkiye'den iade edilecek teröristler hakkında bilgisi yokmuş

Türkiye Suriye'de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'nda yakaladığı DEAŞ'lı teröristleri vatandaşı olduğu ülkelere göndermeye başladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ise Türkiye'nin Fransa'ya DEAŞ'lı teröristleri iade edeceğine ilişkin bilgisi olmadığını belirtti.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2019, 18:34 Güncelleme 11 Kasım 2019, 18:54
Yine Fransız kaldılar! Fransa’nın Türkiye’den iade edilecek teröristler hakkında bilgisi yokmuş

İÇİNDEKİLER

Türkiye Suriye'de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'nda yakaladığı DEAŞ'lı teröristleri vatandaşı olduğu ülkelere göndermeye başladı. İlk etapta Yunanistan, Danimarka ve ABD vatandaşı DEAŞ'lı teröristler ülkelerine gönderildi.

DEAŞ'lı teröristleri vatandaşı olduğu ülkelere gönderilmesine ilişkin Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Fransa'ya DEAŞ'lı teröristleri iade edeceğine ilişkin bilgisi olmadığını belirtti.

France Inter radyosunda yaptığı açıklamada, Fransa ile Türkiye arasında teröristlerin sınır dışı edilmesine ilişkin bir anlaşma yapıldığını belirten Parly, "Şu an için Türkiye'den (Fransız) teröristlerin iade edileceğine ilişkin bir bilgim yok. Teröristlerin vahşi şekilde geri dönmelerini istemediğimiz için bu anlaşmayı yaptık." dedi.Fransız basınında çıkan haberlerde, Türkiye'nin Fransa'ya 11 Fransız DEAŞ'lı teröristi iade edeceği belirtildi.İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bugün yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta açıkladığı doğrultuda bugün yabancı terörist savaşçıların iadelerine başlandığını belirtmişti.

"ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA GÖNDERECEĞİZ"
Türkiye'nin yakaladığı DEAŞ'LI teröristlerin iadesine ilişkin geçtiğimiz hafta bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Avrupa'ya diyoruz ki 'Bunları size göndereceğiz, 3 tane, 5 tane, 10 tane göndereceğiz'. Bunlar bizim insanımız değil ki sizin kendi insanlarınız. Oradan paketlemiş göndermişsiniz. Şimdi biz 'bunları size iade edeceğiz' diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. İade edeceğiz, ayağa kalkıyorlar. 'Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın'. Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da, silseniz de saklasanız da, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da, sizin ülkenize göndereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.