İtalyanlar Avrupa Birliği bayrağını yaktı!

Coronavirüs, Çizme’de binlerce can aldı. Yalnız bırakıldıklarını düşünen İtalyanlar, AB bayrağını yaktı. İşte Takvim Gazetesi’nin 30 Mart 2020 tarihli dünya sayfalarından derlediğimiz Kovid-19 haberleri…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2020 Güncelleme 30 Mart 2020, 07:05
İtalyanlar Avrupa Birliği bayrağını yaktı!

İÇİNDEKİLER



Çin'de
çıkan Coronavirüs, Avrupa'ya sıçradı. İtalya'da ölü ve vaka sayıları rekor kırdı. Avrupa Birliği ise İtalya ve İspanya gibi salgından şiddetli bir şekilde etkilenen ülkelere sırtını dönüp yalnız bıraktı. İtalyanlar, sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolarda AB bayrağı yaktı. Yardım eden Rusya ve Çin'e teşekkür edildi.


DAHA ÖNCE YAYILDI
İtalya'da Coronvirüs salgınıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Araştırmacılar, geçtiğimiz yıl ülkede normalin üzerinden grip ve zatürre vakasının görüldüğünü, bu nedenle korona virüsün İtalya'da daha önce yayılmış olabileceğini iddia etti.


Amerika,
Coronvirüs'ün yeni merkezi haline geldi. Vaka sayası 124 bin 686'ya, ölenlerin sayısı 24 saatte 2 bin 191'e yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump "Bazı önlemler alabiliriz. Ancak bugün New York ve muhtemelen New Jersey ile Connecticut'ın bazı bölümlerini iki hafta zorunlu karantina uygulayabiliriz" diye konuştu.


FRANSA'DA YOĞUN BAKIM KRİZİ ÇIKTI
Coronavirüs salgını nedeniyle alarm durumunda olan Fransa'dan resmi açıklama geldi. Ülkede ölü sayısı 319 artarak 2 bin 314'e yükseldi. Fransız sağlık yetkilileri, ülke çapında yoğun bakım yataklarının sayısının artırılması için alarm durumuna geçti.


İSPANYA'DA 1 GÜNDE 838 ÖLÜ

Dünyada İtalya'nın ardından Covid- 19 kaynaklı en fazla ölümün kayıtlara geçtiği ikinci ülke İspanya'da hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 838 artarak 6 bin 528'e ulaştı.


FİRST LADY ATLATTI!
Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun iki hafta önce yeni tip Coronavirüs (Covid-19) tespit edilen eşi Sophie Gregoire Trudeau, sağlığına kavuştu. Ülkede 60 kişi hayatını kaybetti.


POLİS CEZA YAZDI!
Almanya'da Coronavirüs tedbirleri kapsamında ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Bir grup genç yasağı umursamadı. Durumu fark eden Alman polisi ceza uyguladı.