Ermenistan, Avrupa Birliği ve NATO yetkililerine “Kurtarın bizi” diye yalvardı

Ermenistan ordusu Karabağ’da darmadağın oldu. Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Brüksel’e uçtu. Avrupa Birliği ve NATO yetkililerine “Kurtarın bizi” diye yalvardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2020 Güncelleme 22 Ekim 2020, 07:01
Ermenistan, Avrupa Birliği ve NATO yetkililerine “Kurtarın bizi” diye yalvardı

İÇİNDEKİLER

Azeri ordusu karşısında bozguna uğrayan Ermeni askerleri, cepheden kaçtı. İşgal ettikleri yerlere Rus bayrağı asarak canlarını kurtarmaya çalıştı! Çaresiz kalan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, AB ve NATO yetkilileri ile görüşmek için soluğu Brüksel'de aldı.



Başbakan Paşinyan ise bu kez İran'a yalvardı. "Türkiye Osmanlı İmparatorluğu'nu diriltmek istiyor. Durdurun" çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, Moskova'ya giderek üçüncü kez barış masasına oturmak istedi.



ALTIN HAMLE
Karabağ'daki yaklaşık 112 tonluk altın rezervini kontrol eden Rus GeoProMining Gold şirketi, Azeri ordusunun ilerlemesi karşısında büyük şok yaşadı. Kelbecer'deki milyarlarca dolarlık altın rezervini korumak için bölgeye çok sayıda silah ve paralı asker yığmaya başladı. Bu arada bölgenin kritik şehri olan Şuşa kentini de kuşatan Azerbaycan ordusunun bu hızla ilerlemesi halinde 10 -15 gün içerisinde büyük zaferi ilan edebileceği belirtildi.


Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fuzuli, Cebrayıl ve Zengilan bölgelerinde 21 köy ve 1 kasabanın daha kurtarıldığını açıkladı.