Havana sendromu nedir? Havana sendromu belirtileri nelerdir? Direkt beyni hedef alıyor! 100 kişide...

Havana sendromu nedir? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılmaya başlandı. CIA Başkanı William Burns, 100 CIA çalışanının, Havana sendromuna yakalandığı açıklandı. Bu bağlamda, Havana sendromu nedir? Havana sendromunun belirtileri nedir? Soruları gündeme geldi. En çok merak edilen noktalardan biri de bu hastalığın belirtilerinin ne olduğu yönünde. Bir radyo yayınında konu ile ilgili soruyu yanıtlayan CIA Başkanı Burns, rahatsızlığın nedeninin belirlenmesi için derinlemesine araştırma başlatıldığını duyurdu.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2021, 17:23 Güncelleme 23 Temmuz 2021, 17:23
Havana sendromu nedir? Havana sendromu belirtileri nelerdir? Direkt beyni hedef alıyor! 100 kişide...

İÇİNDEKİLER

CIA Başkanı William Burns, 100 CIA çalışanının, Havana sendromuna yakalandığı açıklandı. Bu bağlamda, Havana sendromu nedir? Havana sendromunun belirtileri nedir? Soruları gündeme geldi. En çok merak edilen noktalardan biri de bu hastalığın belirtilerinin ne olduğu yönünde. Bir radyo yayınında konu ile ilgili soruyu yanıtlayan CIA Başkanı Burns, rahatsızlığın nedeninin belirlenmesi için derinlemesine araştırma başlatıldığını duyurdu.

HAVANA SENDROMU NEDİR?

ABD Ulusal Bilimler Akademisi ABD'li diplomatlarda tespit edilen Havana Sendromu'nun nedenine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. 'Mide bulantısı, baş ağrısı ve dönmesi' gibi belirtilerle kendsini gösteren Havana Sendromu'na, yönlendirilmiş radyo frekanslarının (mikrodalga enerjisi) sebep olduğu belirtildi.

ABD hükûmeti Küba'yı bu semptomlara neden olan belirsiz saldırıları kasten gerçekleştirmekle suçladı. ABD buna yanıt olarak büyükelçiliğindeki personel sayısını minimuma indirdi. 2018'de Çin'deki ABD'li diplomatlar, Küba'da bildirilenlere benzer sorunların yanı sıra, diğer ülkelerde faaliyet gösteren ve bu ülkelerle dünyadaki Rus gizli operasyonlarına karşı koymanın yolları konusunda müzakere eden gizli CIA ajanları bildirdi.

HAVANA SENDROMUNUN BELİRTİLERİ NELER?

En çok merak edilen noktalardan biri de bu hastalığın belirtilerinin ne olduğu yönünde. Bugüne kadar Havana sendromuna yakalananlar kulak ağrısı, şiddetli baş ağrısı, yüksek düzeyli sesler duyma, baş dönmesi, görme ve hafıza sorunları gibi şikâyetlerde bulundular.

HAVANA SENDROMUNUN NEDENİ RADYO SİNYALLERİ Mİ?

ABD Ulusal Bilimler Akademisi yaptığı araştırma sonucunda yayınladığı raporunda Havana Sendromu'na yönlendirilmiş radyo frekansının (mikrodalga enerjisi) yol açtığı ifade edildi. Ulusal Bilimler Akademisi raporunda rahatsızlıklar için "yönlendirilmiş, darbeli radyo frekansı enerjisinin etkileriyle tutarlı göründüğünü" söyledi. Raporda, diplomatların bu enerjiye nerde ve nasıl maruz kaldıkları belirtilmedi.

ABD Bilimler Akademisi tarafından Aralık 2019'da yayımlanan bir raporda, söz konusu hastalığa, yönlendirilmiş mikrodalga radyasyonunun yol açmış olabileceği fakat henüz net bir çıkarım yapılamayacağı söylendi.

HAVANA SENDROMU TARİHİ

Havana sendromu, Küba'daki Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada büyükelçiliği personelinin yaşadığı bir dizi tıbbi belirti ve semptomdur. Ağustos 2017'den itibaren, Küba'daki Amerikalı ve Kanadalı diplomatik personelin 2016'nın sonlarına kadar uzanan çeşitli sağlık sorunları yaşadığı ortaya çıktı.

ABD hükümeti Küba'yı bu semptomlara neden olan belirsiz saldırıları gerçekleştirmekle suçladı. ABD büyükelçiliğindeki personeli asgariye indirdi ve ABD Başkanı Trump Ekim 2017'de saldırılardan Küba'nın sorumlu olduğuna inandığını açıkladı.