PKK’yı aklamaya çalışan Fransız yazar itiraf etti: Türkiye örgüte nefes aldırmıyor

Fransız dergisi L’Opinion, eli kanlı terör örgütü PKK’nın son 8 yılda Türkiye’de nefes alacak alan bulamadığını itiraf ederken Fransa’nın örgüte açık desteğini de gözler önüne serdi. Pascal Airault imzalı yazıda Milli Savunma Bakanlığının PKK’ya darbe üzerine darbe vurduğu belirtilirken, Suriye ve Irak’ın kuzeyine kaçan terör örgütü üyelerinin burada “bir devlet kurduğuna” yönelik skandal ifadeler kullanıldı ve Batı’nın terör örgütü seviciliği bir kez daha ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 16:21 Güncelleme 03 Ekim 2023, 16:49
PKK’yı aklamaya çalışan Fransız yazar itiraf etti: Türkiye örgüte nefes aldırmıyor

İÇİNDEKİLER

Fransız dergisi L'Opinion'da yayımlanan Pascal Airault imzalı yazı, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de nefes alacak alan bulamadığını ve Suriye'nin kuzeyine sıkıştığını açıkça itiraf ederken Batı'nın terör örgütüne verdiği desteğe de ayna tutuyor.

MSB ACIMADI

Ankara'nın merkezinde Kızılay'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen fakat polisin teröristleri etkisiz hale getirmesi ile etkisiz olan bombalı saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığının Metina, Kandil, Gara ve Hakurk'ta düzenlediği hava saldırısında bahseden Fransız yazar, Bakanlığın en az yirmi hedef belirlediğini belirtti.

PKK'YI AKLAMA ÇABASI

Fransız yazar Ankara'daki terör saldırısının Mecliste İsveç'in NATO'ya katılımının konuşulacağı toplantıdan birkaç saat önce düzenlendiğine dikkat çekti. Terör örgütü sevici Fransız gazetesi açıkça Başkan Erdoğan'ın Ankara'daki saldırıyı NATO'nun üyeliğini engellemek için bahane edeceğini ima ederken aslında PKK'yı aklama çabası içine giriyor.

FRANSA'DAN İTİRAF: PKK TÜRKİYE'DE BİTTİ

Eli kanlı terör örgütünün eylemlerini "gerilla savaşı" olarak tanımlayan Fransız yazar, örgütün şehir merkezlerinde düzenlediği eylemlerin 2017 itibarıyla Türkiye'nin güneydoğusuna ve 2019'da ise Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine kaydığını belirtti.

BATI'NIN DESTEĞİ BÖYLE ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan burada "Kuzey Suriye Kürt Devleti" ifadesini kullanan yazar, Fransa'nın terör örgütü PKK'ya desteğini de açıkça gözler önüne seriyor.

BAYRAKTAR TB2 TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KORKULU RÜYASI

Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları başta olmak üzere git gide güçlenen savunma sanayisinin terör örgütü PKK'yı sınır dışına ittiğini itiraf eden Fransız yazar, 2015'ten bu yana 4 bin 409 PKK militanının hayatını kaybettiğini belirtti.

PKK'nın Türkiye'de oldukça zayıfladığını söyleyen Fransız yazar, PKK'lı teröristlerin YPG bünyesinde Suriye'nin kuzeyinde savaştığını itiraf etti.