Tapınak çetesi harekete geçti: Sözde ‘Kızıl İnek’ kehaneti için Fısıh Bayramı hazırlığı! Mescid-i Aksa’yı yıkmak için Kudüs’te keçi kurban ettiler

Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine tapınak inşa etmeyi planlayan terör devleti İsrail, kıyamet savaşı için hazırlığa başladı. “Kızıl İnek” kehaneti safsatasıyla sözde Yahudi tarihini kaynak gösteren aşırı sağcı Yahudiler, Teksas’tan getirdikleri kızıl ineklerle Batı Şeria’da harekete geçti. Beş inek ile algı yönetimine soyunan aşırı sağcı Yahudiler Fısıh Bayramı’nı kullanarak Kudüs’te bir keçi kurban etti ve Mescid-i Aksa’yı yıkma planları için ilk adımı attı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2024, 16:26 Güncelleme 26 Nisan 2024, 09:13
Tapınak çetesi harekete geçti: Sözde ‘Kızıl İnek’ kehaneti için Fısıh Bayramı hazırlığı! Mescid-i Aksa’yı yıkmak için Kudüs’te keçi kurban ettiler

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail Batı Şeria'da kıyamet savaşına hazırlanıyor. Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine tapınak inşa etmeyi hedefleyen ve bunun için de kızıl inek kehaneti gibi safsatalarla sözde Yahudi tarihinden dayanak alan terör devleti İsrail, Teksas'tan getirdiği beş kızıl inek ile algı yönetimine devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Tapınak Dağı'nda düzenlenen Fısıh töreninde Tapınak Hareketi aktivistleri.Geçtiğimiz yıl Tapınak Dağı'nda düzenlenen Fısıh töreninde Tapınak Hareketi aktivistleri.

TAPINAK HAREKETİNİN KIZIL İNEK SAFSATASI

Kızıl inek safsatasıyla Filistin konusunda gündemi yönlendirmeye çalışan İsrailliler "Tapınak Hareketi" olarak adlandırılıyor. İsrail gazetesi Haaretz, Tapınak Hareketi aktivistlerinin daha önce İsrail'i hep "Tapınak Tepesi'ndeki Yahudi egemenliğine giden yolda bir engel" olarak gördüğünü belirtirken 2022'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail tarihindeki en aşırı sağ hükümetinin kurması ile bu durumun değiştiğini belirtti.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in eşi Ayala Ben Gvir'in Tapınak Hareketi'nin aktif bir Ramazan ayı boyunca Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etmesini engellemek istedi.

Ulusal güvenlik bakanı olan aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir, 2022'de Tapınak Tepesi'ni ziyaret ediyorUlusal güvenlik bakanı olan aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir, 2022'de Tapınak Tepesi'ni ziyaret ediyor

FISIH BAYRAMINI PROVA İÇİN KULLANIYORLAR

Aşırı sağcı Yahudiler, Fısıh Bayramı etkinliklerini beş kızıl inek ritüeli için prova olarak kullanıyor.

KUDÜS'TE KEÇİ KURBAN ETTİLER

Tapınak eylemcilerinden bir grup, pazartesi günü Kudüs'teki Tapınak Dağı'nda bir keçi kurban etmeye çalıştıkları için tutuklandı. Tutuklandıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldığında İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in kendileri adına müdahale etmesinden övündüler.

SÖZDE DÜNYANIN SONUNU MÜJDELİYORLAR

Yahudi geleneğine göre Kudüs'te Üçüncü Tapınak'ın inşa edilmesini sağlayacak "arınma ayini" için kusursuz bir kızıl düve ineğinin küllerine ihtiyaç duyuluyor. Yani, beş kızıl ineği Teksas'tan Batı Şeria'ya getirip besleyen Yahudi yerleşimciler dünyanın sonunu "müjdelemeye" çalışıyor.

Radikal Yahudi gruplara göre bu tapınağın Kudüs'ün Eski Şehri'nde Tapınak Tepesi olarak bilinen ve bugün El Aksa Camii ile Kubbet-üs Sahra'nın bulunduğu yükseltilmiş platoda inşa edilmesi gerekiyor. Radikal yerleşimci Yahudiler bunun, Mesih'in gelişini müjdeleyeceğine inanıyor.

YASADIŞI YERLEŞİMCİLER KUSURSUZ İNEK ARIYOR

Middle East Eye yazarı Daniel Hilton, Batı Şeria'daki Nablus'ta geçtiğimiz çarşamba günü onlarca İsrailli'nin yasadışı yerleşim yeri Shilo'da ineklerin dini önemi hakkında tartışmak üzere bir konferansta bir araya geldiğini belirtti. Konferansı düzenleyen Kudüs merkezli Tapınak Enstitüsü'nün başını çektiği Üçüncü Tapınak topluluğunun üyeleri yıllardır Tevrat'ta arınma için kullanılanların tanımına uyan bir kırmızı inek arıyordu. Kusursuz bir inekte tek bir leke, tek bir beyaz ya da siyah kıl bulunmuyor ve bunlar asla boyunduruk altında çalıştırılamıyor.

Romalıların Tapınak Dağı'nın tepesinde yer aldığına inanılan İkinci Yahudi Tapınağı'nın Milattan Sonra 70 yılında yıkılmasından bu yana yani yaklaşık 2000 yıldır mükemmel kırmızı inek görülmediği belirtiliyor. Bu nedenle bazı Yahudi aktivistler, Üçüncü Tapınağın inşasının İsa'nın gelişini ve Armageddon'u tetikleyeceğine inanan ABD'li Evanjelik Hristiyanlarla birlikte kendi ineklerini yetiştirmeye karar verdiler.

TEKSAS'TAN BATI ŞERİA'YA İNEK TRANSFERİ

2022'de dünyanın sonunu getirmek için uğraşan Yahudi yerleşimciler, "gelecek vadeden" beş ineği Teksas'taki bir çiftlikten İsrail'e getirdi.

Üçüncü Tapınak grubunda yer alan Yahudi yerleşimciler, Middle East Eye'a kırmızı ineklerin kesileceği ve İsa'nın gelişini müjdeleyen günü dört gözle beklediklerini söyledi.

YAHUDİLER KIYAMET SAVAŞINA HAZIRLANIYOR

Terör devleti İsrail 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal ettiğinden bu yana hükümet Yahudilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda ibadetini kısıtlıyor. Kudüs Hahambaşılığı da 1921'den bu yana El Aksa'ya girişleri yasaklarken Yahudilerin "ritüel olarak temiz" olmadıkça buraya girmelerini yasaklıyor. Söz konusu temizlik ise kırmızı inek külü olmadan mümkün olmuyor.

SOYKIRIM İÇİN BAHANE ARIYORLAR

Yahudiler kızıl inekleri kurban ederken bölgenin arınacağına inanıyor ve Üçüncü Tapınak için harekete geçmeye hazırlanıyor. Peki, Yahudilerin Üçüncü Tapınak hazırlıkları bir kıyamet savaşını mı işaret ediyor?Terör devleti İsrail Gazze'de aylardır soykırım suçu işlerken bir yandan da kıyamet savaşını "müjdelemeye" çalışıyor. Katil Başbakan Benjamin Netanyahu, 7 Ekim'de başlayan çatışmalardan önce Mescid-i Aksa'da Üçüncü Tapınak'ın inşa edilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini söylüyordu.

Terör devleti İsrail'in Kanal 12 televizyonu Ağustos 2023'te Yahudi Tapınağı'nın inşası için Mescid-i Aksa Zeytindağı'nda kızıl kurbanların yakılmasına yönelik hazırlıklar yapıldığını duyurmuştu.