DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2018 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Nefesler tutuldu öğrenci adayları 2018 DGS tercihlerini sabırsızlık bekliyor. DGS sonuçları açıklandı ancak herkes AİS sayfasında DGS tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. DGS tercihleri yapıldıktan sonra ise sonuçları bekleniyor olacak. DGS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu yayınlanma tarigi ne zaman? İşte DGS tercihleri ile ilgili merak edilenler...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2018, 13:35 Güncelleme 06 Eylül 2018, 13:36
DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2018 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

İÇİNDEKİLER

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri ne zaman, kılavuz ne zaman yayınlanacak soruları günlerdir, lisans bölümlerinin hayalini kuran öğrencilerin aklında dolaşan soru. 16 Ağustos tarihinde DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından heyecan dorukta. Peki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'den (ÖSYM) hangi gün tercih kılavuzunu yayınlayacak?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Üniversite kayıt işlemlerinin başlamasıyla DGS ile geçiş yapacak adayların heyecanı daha çok arttı. 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılan DGS sonuçları 16 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM, DGS tercihleri ile ilgili henüz bir tarih belirtmedi. 2017 yılında DGS tercih işlemleri 19-26 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı.Bu yıl yapılacak DGS tercihlerinin yine bu tarihler arasında olması bekleniyor.

DGS NEDİR?

Eğer 2 yıllık bölümlerinde öğrenci veya mezunsanız ve DGS'nın ne olduğunu merak ediyorsanız açıklamakta fayda var. DGS yani Dikey Geçiş Sınavı, açıköğretim ön lisans ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerin, eğitim düzeylerini 4 yıllık lisans programlarıyla tamamlayan bir geçiş sınavıdır.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar DGS tercih işlemleri, başladığında ÖSYM'nin internet adresinden detaylı bilgileri öğrenecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

.