DGS ek tercih ne zaman bitiyor? DGS ek yerleştirme kılavuzu ile tercih nasıl yapılır?

DGS ek tercih işlemleri devam ediyor. ÖSYM tarafından 11 Ekim'de başlayan DGS ek tercih işlemlerini yapmak isteyen öğrenciler ek tercihlerin ne zaman biteceğini merak ediyor. DGS ek tercih işlemleri, internet üzerinde gerçekleştirildikten sonra ek tercih ücretinin ödenmesiyle birlikte tamamlanacak. Peki, DGS ek tercih ne zaman bitiyor? 2018 DGS ek tercih kılavuzu ile tercih nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 15 Ekim 2018, 11:39 Güncelleme 15 Ekim 2018, 11:39
DGS ek tercih ne zaman bitiyor? DGS ek yerleştirme kılavuzu ile tercih nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

DGS ek tercih ne zaman bitiyor? DGS ek tercih işlemleri 11 Ekim'de başlamıştı. Geçtiğimiz gün açıklanan DGS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen adaylar için alından ek tercih işlemleri devam ediyor. Peki, DGS ek tercih ne zaman bitiyor? 2018 DGS ek tercih ücreti ne kadar? DGS ek tercih nasıl yapılır? İşte DGS ek tercih süreci ile ilgili merak edilenler...

DGS ek tercih ne zaman bitiyor?

11 Ekim'de başlayan DGS ek tercih işlemleri 16 Ekim'de sona erecek.

DGS ek tercih nasıl yapılır?

DGS ek tercih işlemleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerekli adımları takip ettikten sonra gerçekleştirecek.

DGS ek tercih ücreti ne kadar?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar , tercih ücretini , ÖSYM'nin internet sayfasında e - İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile 11-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 11 - 17 Ekim 2018 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Banka/ATM'lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

2018 - DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2018-DGS'ye girmiş ve 201 8-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Tablo - 1'de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo - 2 ' y e uygun tüm adaylar tercih ede bilecektir.

b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

2018 - DGS Ek Yerleştirmede, 20 8 - DGS Kılavuzu , 2018 - DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olacaktır . Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.