KYK burs kredi taahhütname onayı nasıl yapılır? Taahhütname onayı için son günler... E Devlet giriş

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Sonuçların ardından burs veya kredi almaya hak kazanan adayların bu imkandan faydalanabilmeleri için taahhütname onayı işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. KYK tarafından belirlenen takvime göre, burs ve kredi taahhütname onayı işlemleri 18 Kasım'da sona erecek. Peki, e-Devlet giriş ile KYK burs kredi taahhütname onayı nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 17 Kasım 2018, 17:18 Güncelleme 17 Kasım 2018, 17:18
KYK burs kredi taahhütname onayı nasıl yapılır? Taahhütname onayı için son günler... E Devlet giriş

İÇİNDEKİLER

KYK burs sonuçları geçtiğimiz gün açıklanmıştı.. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından binlerce üniversite öğrencisine her yıl verilen burs/kredi için başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler burs taahhütname onayı işlemlerini gerçekleştirecek. KYK burs kredi taahhütname onayı yapmayan öğrenciler bu imkandan faydalanamayacak. Burs ve kredi almak isteyen öğrencilerden taahhütname onayı işlemini yapmayanların 18 Kasım 23.59'a kadar onay işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Peki, e-Devlet giriş ile KYK burs kredi taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte e-Devlet KYK burs onaylama ekranı...

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

KYK burs sonuçlarına göre burs/kredi almaya hak kazanan öğrencilerin ödeme alabilmesi için e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayı yapması gerekiyor. Taahhütname onayı işlemleri 18 Kasım saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Peki, KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte cevabı;

e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek KYK burs taahhütname onayı için öncelikle e-Devlet sistemini açın. 18 Kasım'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütname onay işlemleri yapılabilecek.

e-Devlet'e girdikten sonra, "Kim hakkında işlem yapılacak?" seçeneğine "Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum." veya "Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum." şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin karşısına çıkan taahhütname ekranında öğrencilere burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan önemli bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerin onay vermeden önce bu metni dikkatli bir şekilde okuması gerekiyor.

Yapılan onay işleminin ardından başka bir işleme gerek kalmayacak ve öğrenciler ödeme gününde KYK burs/kredi ödemelerini alabilecekler.