KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 ÖSYM KPSS önlisans sonuç tarihi...

KPSS önlisans sonuçları için geri sayım başladı. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adayların katılım sağladığı KPSS önlisans sonuçlarının açıklanma tarihi, ÖSYM'nin belirlediği takvime göre belli oldu. Peki, 2018 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Kasım 2018, 10:26 Güncelleme 21 Kasım 2018, 10:26
KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 ÖSYM KPSS önlisans sonuç tarihi...

İÇİNDEKİLER

KPSS önlisans sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Kasım'da uygulanan KPSS önlisans sonuçlarına göre tercih yapacak adaylar sınavdan kaç puan aldığını merak ediyor. ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, KPSS önlisans sonuçları için tarih verildi. Peki, 2018 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 KPSS önlisans sınavı 4 Kasım'da gerçekleştirildi. Şimdi sıra sonuçlarda. ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, 2018 KPSS önlisans sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Tercih tarihi, sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. Tercih takvimi, ÖSYM tarafından duyurulacak.

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Lisans , ön lisans ve ortaöğretim me zunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koş ulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacak.

Sınavdan sonra yapılan il k yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz an cak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

B GRURU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, at ama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.