AÖL sonuçları açıklandı mı? 2018 Açık lise 1. dönem sonuç tarihi belli mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde gerçekleştirdiği AÖL sınavlarının ardından gözler sonuç aşamasına çevrildi. Toplam 3 oturumda gerçekleştirilen sınav sürecinin ardından adaylar, AÖL sınav sonuçları için sorgulamalarına başladı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen açıklama süreci hakkında tarih detayları

Giriş Tarihi 10 Aralık 2018, 17:27 Güncelleme 12 Aralık 2018, 11:44
AÖL sonuçları açıklandı mı? 2018 Açık lise 1. dönem sonuç tarihi belli mi?

İÇİNDEKİLER

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınavı 3 oturum şeklinde yapıldı. İlk oturum Cumartesi saat 9.30'da, ikinci oturum ise saat 14.00'da gerçekleşti. 3. oturum ise Pazar günü 14.30'da gerçekleşti. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL SINAVI SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

AÖL soruları ve cevapları pazar günü yapılan son oturumun ardından öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında. Öğrenciler kendi cevapları ile yayımlanacak doğru cevapları kıyaslayarak puanlarını tahmin etmeye çalışacak. Ancak MEB'den AÖL 1. dönem sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağına dair bir açıklama henüz gelmedi.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

SINAVLAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve SınavHizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.  Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.