E Okul VBS giriş sayfası 2019! Karne notları görüntüleme! E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi son günlerde en çok aranılanlar arasında. 1 hafta sonra karne alacak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, notlarını merak ediyor. Öğrenci ve velilerin sınav sonuçları ve devamsızlık gibi birçok bilgiye ulaşabildiği e-Okul sistemine giriş nasıl yapılır? İşte e-Okul VBS giriş sayfası...

Giriş Tarihi 11 Ocak 2019, 12:20 Güncelleme 11 Ocak 2019, 16:26
E Okul VBS giriş sayfası 2019! Karne notları görüntüleme! E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

İÇİNDEKİLER

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemine öğrenci ve velilerce son günlerde sıkça giriş yapılıyor. En çok tıklanan kamu siteleri arasında yer alan e-Okul sistemi ile öğrenciler karne notlarını görüntülemek istiyorlar. Peki, e-Okul VBS ile karne notları nasıl görüntülenir? İşte e-Okul VBS giriş ile ilgili detaylar...

E-OKUL İLE KARNE NOTLARI GÖRÜNTÜLEME

öğretmen ve öğrencilerin her türü okul bilgilerini öğrendiği e-okul.meb.gov.tr sistemi ile son günlerde karne notları görüntüleniyor.

Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresini açın. Daha sonra ekrana gelen pencerede sağ alanda yer alan 'Veli Bilgilendirme Sistemi' üzerinde istenilen bilgileri girin. Burada öğrencilerin T.C. Kimlik numarası ve okul numaraları istenmektedir.

E-OKUL VBS GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Sisteme giriş yaptıktan sonra sol alanda 'Öğrenci Bilgileri' sekmesinin alt kategorilerinde not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi birçok öğrenci durumunu görüntüleyebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

KARNE NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Karne notunu hesaplamak isteyen öğrenci ve velilerin, ilk olarak 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını bulması gerekiyor. Bunu yapmak için e-Okul'daki Not Bilgisi sekmesindeki yazılı puanları alınmalıdır. İlk sınav notu ve ikinci sınav notu toplanarak ikiye bölünür (eğer 3 sınav yapılmışsa 3 sınav notu toplanır ve 3'e bölünür). Bu şekilde tüm derslerin ortalamaları bulunur ve en sonda tüm ortalamalar toplanarak toplam ders sayısına bölünür ve karne notu tespit edilir.

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edebilirsiniz. Cihazınızın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazınıza indirebilir ve aynı işlemleri mobil platformlardan da takip edebilirsiniz.

e-OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS projesi dahilinde 2007 yılında kullanıma açtığı ücretsiz bir bilgi edinme platformudur. e-Okul üzerinden bir öğrencinin okula kaydolduğu andan, mezun olduğu ana kadar her türlü eğitim sürecini barındırır.

e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.),haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.