AÖL 3. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? 2019 açık lise para yatırma hangi bankaya yapılacak?

AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Mezun olacak ya da mezun olabilmek için kredi notunu yükseltmek isteyen adayların katılacağı 3. dönem sınavları için başvuru süreci sona eriyor. Peki, AÖL 3. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? 2019 açık lise para yatırma işlemleri hangi bankaya yapılacak?

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2019, 14:39 Güncelleme 14 Mayıs 2019, 14:55
AÖL 3. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? 2019 açık lise para yatırma hangi bankaya yapılacak?

İÇİNDEKİLER

AÖL 3. dönem kayıt yenileme ne zaman bitiyor? Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler için 3. dönem başvuruları alınıyor. MEB'in yayınladığı takvime göre, 02-12 Mayıs'ta başvurular alındı ve 13 Mayıs'ta mazeretli kayıt yenileme başvuruları başladı. Peki, AÖL 3. dönem kayıt yenileme ne zaman bitiyor? 2019 açık lise para yatırma hangi bankaya yapılacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 3. dönem mazeretli kayıt yenileme işlemleri 13-14 Mayıs 2019 tarihleri arasında alınıyor. Adaylar 14 Mayıs'a kadar başvurularını yapabilecekler.

AÖL başvuru işlemleri ve para yatırma işlemeleri ile ilgili detaylar için diğer sayfaları ziyaret edin...

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35TL olarak belirlenmiştir.(30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden "MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü" hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.(T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.) ÖNEMLİNOT:(Şuan ki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi "AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI3.DÖNEM SINAV ÜCRETİ."şeklindedir.)

Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi,sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL'si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak yapılan öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle müracaat ettiklerinde kendilerinden 5TL kayıt yenileme Sınav Ücreti alınacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5TL kayıt yenileme Sınav Ücreti makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme sınav bedeli şu şekilde ödenebilecek:

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tradresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz.

Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.

Kayıt yenileme sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM'lerinde yatırılmaktadır. ATM'lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatıdersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

Açık Öğretim Lisesinde en az birdönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

KAYIT YENİLEME DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1- Ders seçimi yapmayanöğrencilerin dersleri, sistemtarafından otomatik olarak seçilmektedir. Ancak bir ders yada eksik ders seçimi yapılmış ise sistem ders ataması yapmamaktadır.Mağduriyet yaşamamak için, öğrenci ve HEM lerin ders seçimini yaparken dikkat etmeleri gerekmektedir.

2- Sınav bölgesi değişikliğinin(Adres bilgisi değişikliği sınav bölgesi değişikliği anlamına gelmemektedir)ve yabancı dil değişikliğinin zamanında ve hatasız yapılması gerekmektedir.Bu değişlikleri HEM lerBilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi butonu kapanana kadar yapabilmektedirler.

3- Özel durumu olmayanöğrencilerin aşağıdaki sınav merkezlerini şeçmemelerigerekmektedir. Seçtikleri takdirde bu merkezlerde sınava alınmayacaklardır.

Ankara Atatürk Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi
Ankara Ayaş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi
Ankara Pursaklar Saray Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü
Sağlık Bakanlığı Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Askeri Üst Bölgeleri

- Cezaevinden çıkan öğrencinin sistemdeki durumu ; "Özel Durum Yok" olarak değiştirilmelidir.Aksi takdirde sınav yeri cezaevi olarak kalacaktır.

5- Engelli öğrencilerin, raporlarına göre engel durumlarının, sisteme hatasız işlenmesi gerekmektedir. Engelli olmayıp engelli olarak sisteme işlenen öğrencilerin durumlarının da ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir.

6- Öğrencilere ulaşabilmek için iletişim bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. İletişim bilgilerinde değişiklikolduğu takdirde güncelleme yapılması gerektiği öğrenciye hatırlatılmalıdır. Mümkünse ikinci bir telefon numarası da sisteme girilmelidir.

7- Öğrenciler,şifrelerini başkaları ile paylaşmamalıdırlar.