MEB okullarda yeni tatil sistemi nedir, nasıl olacak? Yaz tatili kısaldı mı? Bakan Selçuk açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ara tatillerle ilgili yeni bir yapılanmanın olduğunu açıklayarak "yeni tatil sistemi" hakkındaki detayları vatandaşlarla paylaştı. Şimdi milyonlarca öğrenci ve veli MEB okullarda yeni tatil sistemi nedir, nasıl olacak sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, yaz tatili kısaldı mı? İşte yeni sisteme dair detaylar...

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2019, 20:12 Güncelleme 15 Mayıs 2019, 23:28
MEB okullarda yeni tatil sistemi nedir, nasıl olacak? Yaz tatili kısaldı mı? Bakan Selçuk açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün yaptığı açıklamada ara tatillerden yeni bir yapılanmanın söz konusu olduğunu belirtti. Bakan Selçuk'un açıklamalarının ardından milyonlarca öğrenci ve veli "Okullarda yeni tatil sistemi nasıl olacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte yeni tatil sistemine ilişkin son detaylar...

OKULLARDA YENİ TATİL SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Bakan Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıklarken "18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek." dedi. Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak.

İŞTE YENİ TATİL DÜZENİNE DAİR DETAYLAR

Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

- 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019'da başlayacak.

- 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

- 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek.

- Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

- İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

- 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

- 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.

Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.