e Okul giriş: LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? 2019 LGS sınavı ne zaman?

LGS sınavı için geri sayım başladı. Liseye geçiş yapabilmek için gerçekleştirilen LGS'nin sınav giriş yerleri belli oldu. E-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilen LGS sınav giriş belgelerinin nereden nasıl alınacağı merak ediliyor. Peki, 2019 LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? E-Okul giriş ile LGS sınav yerleri nasıl öğrenilir? 2019 LGS ne zaman?

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2019, 10:22 Güncelleme 23 Mayıs 2019, 10:30
e Okul giriş: LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? 2019 LGS sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

LGS sınav giriş yerleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama ile birlikte LGS sınav yerlerinin belli olduğu bildirildi. Sınav giriş yerleri e-Okul sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. Öğrenciler sınav giriş belgelerinin nereden, nasıl alınacağını araştırıyor. Peki, LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? e-Okul giriş ile sınav yerleri nasıl öğrenilir? 2019 LGS ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, LGS sınav giriş belgeleri öğrencinin kayıtlu olduğu okul müdürlüklerinden verilecek. Merkezi sınav giriş belgelerinini imzalı ve mühürlü olarak alınması gerekiyor.

Öğrenciler ayrıca e-Okul sistemi üzerinden sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

2019 LGS sınavı ile ilgili tüm detayları diğer sayfaları ziyaret ederek öğrenebilirsiniz...

2019 LGS NE ZAMAN?

2019 yılında LGS sınavı 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav iki oturum halinde düzenlenecek.

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 LGS sonuçlaır 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Öğrenciler merkezi sınav sonuçlarına 24 Haziran'dan itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden görüntüleyebilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS'YE KİMLER KATILABİLİR?

Resmi, ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları

2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2018–2019Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.