ÖSYM takvimi: DGS sınavı ne zaman? 2019 DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu?

DGS sınavına sayılı günler kaldı. Lisans düzeyinde eğitimini sürdürmek isteyen öğrencilerin katılım sağlayacağı DGS'ye hazırlıklar devam ediyor. Haziran ayının yavaş yavaş ortalarına geldiğimiz şu günlerde DGS'nin tarihi de merak edilmeye başlandı. Peki, DGS sınavı ne zaman? DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Giriş Tarihi 12 Haziran 2019, 12:35 Güncelleme 17 Haziran 2019, 10:10
ÖSYM takvimi: DGS sınavı ne zaman? 2019 DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. 26 Nisan - 8 Mayıs'ta başvurularını yapan öğrenciler sınava hazırlıklarını sürdürüyor. Sınav tarihini merak eden öğrenciler bir yandan da sınava nerede gireceklerini araştırmaya başladı. Peki, DGS sınavı ne zaman? 2019 DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte detaylar...

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

DGS sınav giriş yerleri için meraklı bekleyiş devam ediyor. Ancak sınava girilecek yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesi henüz yayınlanmadı. Bilindiği üzere ÖSYM, sınav giriş belgelerini sınav tarihlerinden 1-2 hafta önce yayınlıyor. Buna göre, DGS giriş belgelerinin 17-21 Haziran tarihleri arasında yayınlanması düşünülüyor. Tarihler tahminidir, ÖSYM tarafından resmi bir açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak.

2019 DGS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin 2019 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, DGS sınavı 30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu. 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 25 Temmuz tarihinde açıklanacak.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.