2019 AÖF üç ders sınavı ve yaz okulu kayıt tarihleri açıklandı mı?

Anadolu Üniversitesi 2019 yılı üç ders sınavı ve yaz okulu tarihleri açıklandı. İşte 2018-2019 eğitim öğretim yılı AÖF üç ders sınavı ile yaz okulu başvuru tarihleri. Üç ders sınavına girecek olan adaylar Açıköğretim Fakültesi, final sınavlarının sonuçları beklenirken öğrencilere üç ders sınavı duyurusu yaptı. Bu nedenle gözler sonuçların yanı sıra 3 ders sınavlarına da dikildi.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2019, 09:03 Güncelleme 25 Haziran 2019, 10:45
2019 AÖF üç ders sınavı ve yaz okulu kayıt tarihleri açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi final sonuçlarının ardından üç ders sınavı yapılacak. Peki üç ders sınavı ne zaman yapılacak? AÖF yaz okulu ne zaman? Yaz okulu başvuruları ne zaman alınacak? Çeşitli sebeplerden ötürü örgün bir yükseköğretim programına yerleşemeyen öğrenciler için eğitim fırsatı sağlayan AÖF her sene belirli zamanlarda sınavlar düzenliyor. Mayıs ayında sınava giren öğrenciler heyecanla sonuçları öğrendiler. Sonuçların açıklanmasının ardından yeterli puanı alamayan adaylar üç ders sınavına girecekler. AÖF yönetmeliği geçtiğimiz aylarda değişti ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine de yaz okulu geldi. İsteyen öğrenciler , eğitim öğretim yılı içinde veremedikleri dersleri yaz okulunda verebilecek. Peki AÖF 3 ders sınavı ne zaman? İşte AÖF 3 ders sınav yerleri!

ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

AÖF üç ders sınav tarihinde bu yıl bir değişiklik yapıldı ve tarih ileri alındı. Güncel sınav takvimine göre AÖF üç ders sınavı 27 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

YAZ OKULU

AÖF yönetmeliği geçtiğimiz aylarda değişti ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine de yaz okulu geldi. İsteyen öğrenciler , eğitim öğretim yılı içinde veremedikleri dersleri yaz okulunda verebilecek.

AÖF yaz okulu hakkında Rektörlükten yapılan resmi açıklama şu şekilde:

"Açık ve uzaktan eğitimde Türkiye'nin dünya markası Anadolu Üniversitesi, bir ilke daha imza atıyor. Anadolu Üniversitesi, 2018-2019 öğretim yılı yaz döneminde Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için yaz okulu açıyor. Yaz okulu, öğrencilerimize öğrenimlerini belirlenen süreden önce tamamlama fırsatı vereceği gibi, bütünleme sınavı taleplerinin de karşılanması anlamına geliyor.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı "göreve başladığımız günden bu yana Açıköğretim sistemine kayıtlı öğrencilerimizden gelen çeşitli taleplerle karşılaşıyoruz. Biz de öğrencilerimizin haklı taleplerini karşılamak, açık ve uzaktan eğitimde Türkiye'nin lider üniversitesi olarak yenilikçi, sürdürülebilir çözümler üretmek çalışıyoruz" dedi. Rektör Çomaklı sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaz okulu da bu yenilikçi anlayışımızın bir ürünü. Örgün eğitimde zaten kullandığımız ve nitelikli sonuçlar aldığımız yaz okulu uygulamasını, Açıköğretim sistemine uyarlıyoruz. Bu yolla bütünleme taleplerine cevap verdiğimiz gibi başarılı öğrencilerimize de okullarını erken bitirme fırsatı ya da iş yoğunluğu olan öğrencilerimize yaz okulundan ders alarak dönem içindeki programlarını hafifletme fırsatı sağlıyoruz. Biz öğrencilerimizin lehine olacak, onların başarısını yükseltecek, verdiğimiz eğitimin kalitesini arttıracak çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz. Yaz okulu uygulamasının öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yaz okuluna, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı tüm öğrenciler başvurabilecek. Yaz okulu uygulaması mezuniyet aşamasına gelmiş fakat eksik derslerinden dolayı mezun olamayan öğrencilere; bir öğretim döneminde 45 kredilik ders alıp tek dersi kalan öğrencilere; dönemlik ders seçme koşullarından dolayı geçmiş öğretim yıllarında bazı dersleri alıp başarısız olan ancak mevcut öğretim yılında başarısız olduğu dersi alamayan öğrencilere mezuniyet açısından avantaj sağlayacak. Yaz okulu ayrıca bahar dönemi sonunda yapılan 3 Ders Sınavı Usul ve Esaslar gereğince sınava katılamayan öğrenciler için de bir şans olacak.

Anadolu Üniversitesi Akademik Takvimine göre yaz okulu kayıtları 24 Haziran Pazartesi günü başlayıp, 28 Haziran Cuma günü bitecek. Öğrenciler yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilecek.11 hafta sürecek eğitimin ardından 14-15 Eylül tarihlerinde final sınavları yapılacak.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde açılacak yaz okulu dersleri, ilgili birim kurulunun kararı ve Anadolu Üniversitesi Senatonun onayıyla belirlenecek. Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile yapılacak ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100 olacak."

YAZ OKULU BAŞVURU ve SINAV TARİHİ

AÖF yaz okulu kayıt tarihleri şu şekilde;

YAZ OKULU

Kayıt Türü İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi** Mazeretli Kayıt Tarihi Süre

YAZ OKULU KAYIT - Açıköğretim

- İktisat
- İşletme 24 Haziran 2019 Pazartesi
28 Haziran 2019 Cuma 28 Haziran 2019 Cuma 5 Gün
ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

Yatay Geçiş ile kayıt yaptıranlar ders ekleyebilir.

AÖF Yaz Okulu sınavları 14 ile 15 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak.