AÖF sonuçları açıklandı! 2019 Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçları sorgulama

AÖF final sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Anadolu Üniversitesi tarafından dün yapılan açıklamada, bayram tatili nedeniyle sonuçların bugün açıklanacağı duyurulmuş, adaylar merak içinde sonuçları beklemeye başlamıştı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, AÖF sonuçlarının ilk olarak Anadolu Mobil'de ardından AÖF'ün resmi internet adresinde açıklandığı bildirildi. Peki, AÖF final sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 13 Haziran 2019, 10:53 Güncelleme 13 Haziran 2019, 12:40
AÖF sonuçları açıklandı! 2019 Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

AÖF sonuçları açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) eğitim gören öğrenciler 25-26 Mayıs'ta bahar dönemi final sınavına katıldı. Araya giren bayram tatili nedeniyle sonuçlar ertelenmişti. Anadolu Üniversitesi yaptığı açıklama ile birlikte adayların heyecanlı bekleyişine son verdi. AÖF sınav sonuçları ilk olarak Anadolu Mobil'de ardından AÖF'ün resmi internet adresinde erişime açıldı. Peki, AÖF final sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili detaylar...

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

AÖF final sınavı sonuçları Anadolu Mobil uygulaması ve AÖF'ün resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar internet adresi üzerinden öğrenci girişi ile sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

AÖF ÖĞRENCİ GİRİŞİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

AÖF 3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 20 Temmuz 2019

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Üç Ders Sınavı, 2018-2019 öğretim yılı sonu itibariyle son kez yapılacaktır.

AÖF üç ders sınavı, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14:00'da, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

AÖF 3 DERS SINAVI GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Üç ders sınavı için sınav giriş belgeleri 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://aof.anadolu.edu.tr adresi "Öğrenci Otomasyonu" bağlantısından ve AÖF bürolarından verilecektir.

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapılabilir.

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır.

AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.