MEB takvimi: LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken, öğrenciler tercih döneminin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı takvim ile birlikte sonuçların hangi tarihte açıklanacağını duyurdu. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 13 Haziran 2019, 11:09 Güncelleme 13 Haziran 2019, 11:09
MEB takvimi: LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

LGS tercihleri ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 Haziran'da gerçekleştirilen Liseye Giriş Sınavı'nın (LGS) sonuçları için öğrenciler heyecan içinde bekleyişini sürdürüyor. İstedikleri liseye geçiş yapabilmek için sonuçların ardından tercih yapacak olan öğrenciler, tercih döneminin ne zaman olacağı bilgisini araştırmaya başladı. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 1 Haziran'da gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Öğrenciler merkezi sınav sonuçlarına 24 Haziran'dan itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden görüntüleyebilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih işlemleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanacak kılavuzda yer alan bilgilere göre yapılacak. Tercih dönemi takvimi ise bu kılavuz ile birlikte belli olacak.

LGS'YE KİMLER KATILABİLİR?

Resmi, ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları

2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2018–2019Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.