2019 YKS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercih dönemi hangi tarihte, ne zaman?

YKS'nin üç oturumu yüz binlerce öğrencinin katılımıyla 15-16 Haziran'da gerçekleştirildi. Binlerce öğrenci üniversite hayaliyle bu tarihlerde sınavda ter döktü. Sınavların bitmesinin ardından gözler tercih dönemine çevrildi. Tercih yapmayı bekleyen öğrenciler, tercih takvimini araştırmaya başladı. Peki, 2019 YKS tercih dönemi ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 21:15 Güncelleme 20 Haziran 2019, 22:31
2019 YKS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercih dönemi hangi tarihte, ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Öğrenciler YKS sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla bekliyor. 15-16 Haziran'da uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından binlerce öğrenci YKS tercih dönemini merak etmeye başladı. Peki, 2019 YKS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, 2019 YKS sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM Başkanı Aygün "2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı, tercihler 23-29 Temmuz'da alınacak." şeklinde konuştu.

YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

YKS'nin soru ve cevapları öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

TYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ