Milli Mücadele'de ikmal yolunun adı nedir? İşte KPSS lisans sorusunun yanıtı..

On binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen KPSS'nin ardından gözler sınavın soru ve cevaplarına çevrildi. Sınavda dikkat çeken sorulardan birisi de "Milli Mücadele ikmal yolunun adı nedir?" sorusu oldu. Peki, Milli Mücadele ikmal yolunun adı nedir? İşte 2019 KPSS lisans sorusunun yanıtı...

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2019, 19:57 Güncelleme 14 Temmuz 2019, 19:57
Milli Mücadele’de ikmal yolunun adı nedir? İşte KPSS lisans sorusunun yanıtı..

İÇİNDEKİLER

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri) sınavının ilk oturumu sona erdi. Sınavın ardından sorular merak edilmeye başlandı. Özellikle sınava giren adaylar "Milli Mücadele'de ikmal yolunun adı nedir?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

MİLLİ MÜCADELE'DE İKMAL YOLUNUN ADI NEDİR?

İSTİKLAL YOLU

İSTİKLAL YOLU HAKKINDA

İstiklal Yolu, İnebolu sahilinden başlayıp Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara'ya uzanan, Kurtuluş Savaşı boyunca İnebolu'ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılmış olan 340 km'lik yoldur. Bu yol üzerinden İnebolu açıklarına gemilerle gelen cephane ve silahlar kayıklarla İnebolu'ya taşınmış, Kastamonu kadınları tarafından zor şartlarda cepheye taşınmıştır.

Savaş boyunca İnebolu açıklarına gemilerle gelen mühimmat ve silahlar kayıklarla İnebolu'ya taşınmış, Kastamonu kadınları tarafından zor şartlarda cepheye taşınmıştır.

İstiklâl Yolunun İnebolu-Kastamonu arası, Kastamonu il sınırları içerisindeki 95 km'lik bölümü Kastamonu Valiliği tarafından işaretlenerek yürüyüş yolu olarak düzenlenmiştir. 2006 yılından beri Kastamonu valiliği kadar Kastamonu'dan İnebolu'ya uzanan "İstiklâl Yolu ve Atatürk Yürüyüşü" düzenlenir.