Sakarya Üniversitesi 2019 YKS kontenjanları! Sakarya Üniversitesi taban tavan puanları, başarı sıralaması açıklandı mı?

Sakarya Üniversitesi taban tavan puanları, başarı sıralaması açıklandı mı? İşte Sakarya Üniversitesi 2019 YKS kontenjanları. 15-16 tarihlerinde gerçekleştirilen ve iki milyonu aşkın adayın katılım sağladığı sınavın sonuçları bu gece açıklandı. YKS sonuçları görüntülemek için sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi ÖSYM'nin sonuç sayfasına akın etti. Puanlarını görüntüleyen adaylar hemen ardından ise hayalini kurduğu üniversitenin taban puanı ve başarı sıralamasını araştırmaya başladı. 2019 Sakarya Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması da en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki, Sakarya Üniversitesi taban puanları belli oldu mu?

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 09:22 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 09:22
Sakarya Üniversitesi 2019 YKS kontenjanları! Sakarya Üniversitesi taban tavan puanları, başarı sıralaması açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

YKS sonuçları bu gece erişime açıldı. ÖSYM'nin resmi internet sitesine akın eden ve puanlarını görüntüleyen adaylar şimdi ise hayal ettiği üniversitenin başarı sıralamaları ve taban puanları konusunda araştırmalara başladı. Sakarya Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması da en çok ilgi gösterilen konular arasında yer aldı. Yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen YKS tercih dönemi 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor. 2019 Sakarya Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamaları açıklandı mı? İşte ayrıntılar…

2019 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2019 yılı Sakarya Üniversitesi taban puanları açıklanmazken, adaylar 2018 taban puanlarına bakarak konu hakkında fikir sahibi olabilirler.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen YKS tercih dönemi 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

YKS ATLAS ROBOTUYLA NELERE ULAŞABİLİRİZ?

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üniversite hayali ile uzun süre sınava hazırlanan öğrenciler 30 Haziran-01 Temmuz'da YKS'ye katıldı. YKS'nin merakla beklenen sonuçları ise yarın açıklanacak. 30 Haziran - 01 Temmuz'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan öğrencilerin merakla beklediği yazılı sınav sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayadı. YKS ve diğer oturumlar olan AYT, TYT sınavları yarın açıklanması bekleniyor. YKS sınav sonuçları için heyecan dorukta. 30 Haziran ve 1 Temmuz'daki zorlu Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT), ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) oturumlarına katılan yüz binlerce öğrenci, bu yıl ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları sorgulanmaya devam ediliyor.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TARİHÇE

Kendisine çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Sakarya Üniversitesi'nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturmuştur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir.

3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kurulmuştur.

90 sonrasında kurulan üniversiteler arasında akademik ve teknik altyapısını hızla tamamlayan üniversitemiz idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi ile "EFQM Mükemmellik Yetkinlik Seviyesi Kalite Belgesi"ne sahip ilk ve tek devlet üniversitesi olup laboratuvar, eğitim ve sosyal hizmetler, Internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla bir çok üniversite için örnek oluşturmaktadır.