2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen DGS sonuçları sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor. Sınavda ter döken binlerce aday sonuçlara odaklandı. Bu nedenle çok araştırılan sorular arasında DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yer alıyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2019, 22:53 Güncelleme 21 Temmuz 2019, 23:02
2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman?

İÇİNDEKİLER

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS'de başarılı olmak için ter dökmek için binlerce aday DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih şimdi merakla araştırılıyor. Adaylar aynı zamanda DGS tercihleri ne zaman başlayacak sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre, DGS sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

DGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlanacak. Tercih takvimi ve tercih ile ilgili tüm detaylar, yayınlanacak 2019 DGS tercih kılavuzu ile birlikte belli olacak.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.