AÖF üç ders sınavı giriş yerleri açıklandı! AÖF 3 ders sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) eğitimlerine devam eden öğrenciler AÖF 3 ders sınavları hakkında detayları araştırıyor. AÖF üç ders sınavı için geri sayım başladı. Öğrencilerin merakla beklediği AÖF üç ders sınav giriş yerleri açıklandı. Peki, AÖF 3 ders sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 20:50 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 20:50
AÖF üç ders sınavı giriş yerleri açıklandı! AÖF 3 ders sınav giriş belgesi nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

AÖF 3 ders sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Öğrenciler sınava az bir zaman kala AÖF 3 ders sınavı hakkında araştırmalarını sürdürüyordu. Sınav yerlerinin belli olmasıyla birlikte AÖF 3 ders sınav giriş belgesi nasıl alınır sorusu merakla araştırılıyor.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

AÖF üç ders sınavı için sınav giriş belgelerine 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://aof.anadolu.edu.tr adresinden ya da AÖF bürolarından ulaşılabilecek.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

AÖF üç ders sınavı, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14:00'da, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF sınav yerlerine AÖF'ün resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecek. Öncelikle https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresini açın. Daha sonra 'Öğrenci Girişi' sekmesi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Açılan pencerede üst sekmelerde 'Sınav İşlemleri' kategorisinin altında 'Sınav Giriş Belgesi' sekmesine tıklayın. Daha sonra sınav giriş belgesi görüntüle dedikten sonra sağ en üst kısmında yer alan 'Yazdır' butonuna tıklayarak ya da klavyede Ctrl+P kısayolu ile çıktı alabilirsiniz.

ÜÇ DERS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler "Üç Ders Sınavı"na girebilir.

Öğrencinin, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere ilgili öğretim yılı dönemlerinde kayıt yaptırmışsa "Üç Ders Sınavı"na girebilir.

Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez.

(DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez.