BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır?

BİLSEM mülakatları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 22 Nisan ile 12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Mülakatların yapılmasıyla birlikte gözler şimdi gözler sonuçlara çevrildi. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2019, 01:54 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 02:02
BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM mülakatlarında başarılı olmak için ter döken binlerce aday mülakat sonuçlarını beklemeye başladı. BİLSEM mülakat sonuçları şu sıralar adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları işlemi nasıl yapılır? İşte BİLSEM mülakat sonuçlarına dair detaylar...

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM mülakat sonuçlarının 19 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak sonuçlar açıklanmadı. Konuya dair henüz bir açıklama da yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanabilir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

KAYITLAR NE ZAMAN?

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 19 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.