YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YKS tercihleri için yokatlas.yok.gov.tr

YKS tercihleri için milyonlarca öğrencinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. İyi bir üniversitede eğitim görmek isteyen öğrenciler tercih döneminde başarı sıralamaları, kontenjanlar ve taban puanları hakkında araştırma yapıyor. Aynı zamanda YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır sorusu da merak konusu oldu. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 22:14 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 23:34
YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YKS tercihleri için yokatlas.yok.gov.tr

İÇİNDEKİLER

YKS tercih döneminin başlamasıyla birlikte YÖK Atlas tercih robotu milyonlarca üniversite adayına tercih konusunda fikir verecek. YKS tercihleri için yokatlas.yok.gov.tr ile pek çok detaya ulaşılabilecek. Tercih yapacak olan öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YKS ATLAS ROBOTUYLA NELERE ULAŞABİLİRİZ?

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercihler 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün; Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları, Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, Yerleşenlerin geldikleri iller gibi bilgilere erişebilirsiniz.

Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerine tıklayabilirsiniz.