AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav soruları ve cevapları görüntüleme

AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen açık lise 3. dönem sınavlarının sonuçları öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Bu nedenle internet üzerinden sınav sonuçları ile ilgili sorgular artmaya başladı. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav soruları ve cevapları nasıl görüntülenir?

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2019, 17:08 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 17:13
AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav soruları ve cevapları görüntüleme

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde (MAÖL) eğitimini sürdüren öğrenciler, 6-7 Temmuz'da 3. dönem sınavlarına katıldılar. Sınav sonuçlarına göre mezun olacak ya da kredi notunu yükseltecek olan öğrenciler sonuçları merak içinde beklemeye devam ediyorlar. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav soruları ve cevapları nasıl görüntülenir?

AÖL 3. DÖNEM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL 3. dönem sınavlarının sonuçları 01 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, https://aol.meb.gov.tr/" adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması zorunludur.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

* Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

* Cevap kağıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.