9,10, 11 ve 12. sınıf lise nakil başvuruları nasıl yapılır? 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lise birinci nakil ve ikinci nakil süreçleri son buldu. İlk iki nakil sonucuna göre istediği yere yerleşemeyen öğrenciler nakil başvuruları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında 9,10, 11 ve 12. sınıf lise nakil başvuruları nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Peki, lise 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2019, 18:34 Güncelleme 19 Ağustos 2019, 18:34
9,10, 11 ve 12. sınıf lise nakil başvuruları nasıl yapılır? 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

İlk iki nakil işlemlerinin sona ermesi ve sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yine nakil işlemlerine çevrildi. Okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler LGS lise nakil işlemleri hakkında araştırmalarına devam ediyor. 9,10, 11 ve 12. sınıf lise nakil başvuruları nasıl yapılır sorusunun yanıtı bu nedenle araştırılıyor. Peki, 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

9,10, 11 VE 12. SINIF LİSE NAKİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 19-23 Ağustos'ta il-ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekmektedir.

3. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir. Sonuçlar 6 Eylül'de duyurulacak.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.