BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır?

meb.gov.tr: BİLSEM mülakat sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. BİLSEM'de bireysel değerlendirmeler 13 Mayıs - 9 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Mülakatlara katılan öğrenciler ve velileri heyecanla mülakat sonuçları beklemeye başladı. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? BİLSEM mülakat sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanacak. Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır. BİLSEM Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri'dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 07:47 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 07:48
BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır?

İÇİNDEKİLER

meb.gov.tr: BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? Mülakat sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre BİLSEM mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olmuştu. On binlerce öğrenci bu nedenle BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. Açıklanacak mülakat sonuçlarına göre öğrenciler kayıt hakkı kazanacak. İşte BİLSEM mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih... Sözlü sınava ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden öğrenilebilecek. Öte yandan sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar için de 22-28 Ağustos tarihleri arasında itirazlar alınacak. 29 Ağustos'ta ise bu itirazların sonuçları değerlendirmeye alınacak.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NEREDE OLACAK

Sözlü sınava ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden öğrenilebilecek. Öte yandan sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar için de 22-28 Ağustos tarihleri arasında itirazlar alınacak. 29 Ağustos'ta ise bu itirazların sonuçları değerlendirmeye alınacak.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB takviminde yer alan bilgiye göre BİLSEM mülakat sonuçları 21 Ağustos'ta kayıt için hak kazanan öğrencilerin isimleri açıklanacak.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanacak.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

BİLSEM'LERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem' lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak),ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30' unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri'dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.