BİLSEM mülakat yerleştirme sonuçları açıklandı! BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirmeleri 13 Mayıs - 9 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvimine göre mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih 21 Ağustos Çarşamba günü olarak belirtilmişti. Merakla beklenen BİLSEM mülakat yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak? İşte BİLSEM mülakat sonuçlarına dair merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 16:20 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 22:21
BİLSEM mülakat yerleştirme sonuçları açıklandı! BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak? Mülakatlara katılan on binlerce öğrenci ve veli sonuçları bekliyor. BİLSEM 2. aşama bireysel mülakat ve tanılama sonuçları bugün açıklanıyor. BİLSEM bireysel sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden erişime açıldı. İşte mülakatlara ilişkin detaylar...

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

MEB takviminde yer alan bilgiye göre BİLSEM mülakat sonuçları 21 Ağustos'ta kayıt için hak kazanan öğrencilerin isimleri açıklandı.

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇLAR HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA

Genel zihinsel yetenek alanında 130 puan ve üzeri alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

Resim yetenek alanında 90 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

Müzik yetenek alanında 70 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerinde eğitim görmeye hak kazanan öğrenicilerimizin 26 Ağustos-13 Eylül 2019 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kayıt hakkı elde eden adaylar 26 Ağustos - 13 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirebilecekler.

NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.