MEBBİS sorgulama: BİLSEM 2019 MEB sözlü mülakat sonucu son dakika MEBBİS giriş ekranı!

Özel yetenekli ve bireysel değerlendirmeye tabii tutulan öğrencilerin girdiği ve MEB tarafından yapılan BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuçlarının MEBBİS üzerinden ya da http://orgm.meb.gov.tr 'den bugün açıklanacak. Sözlü sınava ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden öğrenilebilecek. Öte yandan sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar için de 22-28 Ağustos tarihleri arasında itirazlar alınacak. 29 Ağustos'ta ise bu itirazların sonuçları değerlendirmeye alınacak. MEB'in sonuçları açıklayacağı zaman "duyurular" sayfası üzerinden açıklama yapacak. Sonuçları sorgulama işlemleri ise http://meb.gov.tr veya http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden yapılabilecek.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 16:33 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 16:33
MEBBİS sorgulama: BİLSEM 2019 MEB sözlü mülakat sonucu son dakika MEBBİS giriş ekranı!

İÇİNDEKİLER

BİLSEM sınav sonuçları 2019, BİLSEM mülakat sınav sonuçları açıklanıyor saatler kaldı. MEB tarafından özel yetenekli öğrencilere bireysel olarak yapılan BİLSEM sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Fakat BİLSEM sonuçları henüz açıklanmadı. BİLSEM mülakat sınav sonuçlarının http://orgm.meb.gov.tr 'de açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS), Milli Eğitim Bakanlığı'nca sunulan elektronik hizmetlerin bütününe denilmektedir. E-Okul gibi bir çok hizmet online olarak MEBBİS tarafından sunulur. Milli Eğitim Bakanlığının bir projesi olan MEBBİS uzun bir süredir geliştirilen ve 2007 Ocak ayında kullanıcıların kullanımına sunulmuş olan bir web sitesi yazılımıdır. İşte 2019 MEB BİLSEM sözlü mülakat sonucu ve MEBBİS giriş ekranı

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NEREDE OLACAK

Sözlü sınava ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden öğrenilebilecek. Öte yandan sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar için de 22-28 Ağustos tarihleri arasında itirazlar alınacak. 29 Ağustos'ta ise bu itirazların sonuçları değerlendirmeye alınacak

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK

MEB'in sonuçları açıklayacağı zaman "duyurular" sayfası üzerinden açıklama yapacak. Sonuçları sorgulama işlemleri ise http://meb.gov.tr veya http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden yapılabilecek.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanacak.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

MEBBİS NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS), Milli Eğitim Bakanlığı'nca sunulan elektronik hizmetlerin bütününe denilmektedir. E-Okul gibi bir çok hizmet online olarak MEBBİS tarafından sunulur. Milli Eğitim Bakanlığının bir projesi olan MEBBİS uzun bir süredir geliştirilen ve 2007 Ocak ayında kullanıcıların kullanımına sunulmuş olan bir web sitesi yazılımıdır. E-devlet uygulamasının içeriğinde hizmet veren e-okul uygulaması olan bu sistem okul yönetim bilgi sistemidir.

MEBBİS ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLER

E-Yatırım İşlemleri
Personel İşlemleri
Halk Eğitim İşlemleri
E-Okul, E-Taşınır
Açık Öğretim Kurumları İşlemleri
E-Akademi İşlemleri
E-Yurt İşlemleri
E-Burs İşlemleri
Evrak İşlemleri

MEBBİS MODÜLLERİ

– Devlet Kurumları Modülü
– Denetim Planlama Modülü
– Kitap Seçim Modülü
– Sosyal Tesisler Modülü
– Kurum Standartları Modülü
– MEİS Modülü

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

MEBBİS sistemine "https://mebbis.meb.gov.tr/default.aspx " adresinden giriş yapıyoruz. Burada öncelikle dikkat etmeniz gereken tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmamanız güvenliğiniz için çok önemlidir. Daha sonra yukarıdaki bağlantı adresinden kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girerek MEBBİS giriş butonuna basarak sisteme giriş sağlanıyor.

MEBBİS ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

MEBBİS şifrelerini unutan yada mevcut şifresi ile giriş yapamayan kullanıcılar https://mebbis.meb.gov.tr adresine girerek " Şifremi Unuttum " yazan yere tıklayabilir ve buradan şifrenizi belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra e-müfredat sisteminde yer alan "Şifremi unuttum" kısmında da "MEBBİS Kullanıcıları İçin Şifre Hatırlatma Bölümü" linkini tıklayarak şifre işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri'dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur