ÖSYM Başkanı'ndan, 2019 KPSS sonuç tarihi için açıklama! KPSS sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? 2019 KPSS sonuç sorgulama sayfası

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 2019 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yönelik bir bilgilendirme yaptı. ÖSYM tarafından 14-28 Temmuz tarihleri aralığında dört aşamalı olarak tamamlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? Genel Yetenek-Genel Kültür, Alan Bilgisi, Eğitim Bilimleri, ÖABT olmak üzere dört aşamalı olarak tamamlanan KPSS sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır? İşte ÖSYM Başkanı'nın son dakika açıklaması ve merak edilen detaylar.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2019, 23:17 Güncelleme 22 Ağustos 2019, 23:26
ÖSYM Başkanı’ndan, 2019 KPSS sonuç tarihi için açıklama! KPSS sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? 2019 KPSS sonuç sorgulama sayfası

İÇİNDEKİLER

Dört aşamalı olarak tamamlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürmekte. Adaylar gözlerini ÖSYM'ye çevirmişken kurumun başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafınadan son dakika açıklaması yapıldı.

Bilindiği üzere, 14 Temmuz'da Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri 20-21 Temmuz'da Alan Bilgisi, 28 Temmuz'da ise ÖABT sınavları gerçekleştirildi. Sınavların bitmesinin ardından adaylar arama motorlarında "KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtını aramaya başladılar. Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecek olup ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyorlar.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2019 ÖSYM İLE KPSS SONUÇLARI SORGULAMA!
Haberimizin detaylarından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili tüm sürecin detaylarına ulaşabilir ve ÖSYM Başkanı'nın son dakika açıklamasını hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

ÖSYM tarafından 2019 KPSS'nin sonuç tarihi duyuruldu. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi), KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) ÖABT sınavlarının sonuçları için geri sayım başladı.

KPSS SINAV SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.