AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2019 açık lise ek sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

AÖL ek sınav sonuçları ile ilgili müjdeli haber bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığınca, üniversitelere kayıt hakkı kazanmış ancak AÖL'den mezun olamamış öğrenciler için ek sınav gerçekleştirilmişti. Şimdi ise sıra sonuçlarda. Peki, AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2019 açık lise ek sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

Giriş Tarihi 09 Eylül 2019, 14:17 Güncelleme 09 Eylül 2019, 14:25
AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2019 açık lise ek sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL ek sınavlar 31 Ağustos - 01 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Dönemi 8 ve üzeri olan AÖL öğrencilerinin katıldığı ek sınavın sonuçları heyecanla bekleniyor. Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler gelecek müjdeli habere kilitlendi. Peki, AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2019 açık lise ek sınav sonuç tarihi belli oldu mu? İşte konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL ek sınavı tamamlandı. Sınava katılan öğrenciler sonuçları beklemeye başladı. Ancak sonuçların hangi tarihte açıklanacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Sınav soru ve cevaplarınında kısa süre içerisinde erişime açılması bekleniyor.

2019 2020 AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

2019-2020 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ancak 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 4. dönem aktif olan öğrenciler (Ek sınava girecek olan öğrenciler) kayıt ücretlerini sınav sonrası yatırabilecekler.

AÖL İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenciler; öncelikle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurularını yapıp gerekli evraklarını teslim ederek Ön Kayıtlarını yaptırdıktan sonra ilk kayıt sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırabileceklerdir. Ön kaydını yaptırmayan öğrenci anlaşmalı bankalara ilk kayıt sınav bedelini yatıramaz.

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için "Sınav Bedelini"ödemek zorundadır. 2019 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli olarak; 30TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına;10 TL olarak belirlenmiştir.(30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TLödeyecekve dekontu muhafaza edecektir.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Bedeli olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden "MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü"hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.(T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.