KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı mı? KYK burs, kredi başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK burs ve kredi başvuru tarihleri üniversite eğitimine başlayacak olan öğrencilerin merakla araştırdığı konuların başında yer alıyor. Arama motorlarında yüz binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvuruları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı mı? KYK burs, kredi başvurusu ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 10 Eylül 2019, 02:13 Güncelleme 10 Eylül 2019, 02:13
KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı mı? KYK burs, kredi başvuruları ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman yapılacak? KYK'nın burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala KYK burs ve kredi başvuru tarihleri hakkında sorgulatmalar yapıyor. Aynı zamanda KYK yurt, kredi ve burs ücretleri de öğrencilerin gündeminde.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK yurt ve burs başvurularının hangi tarihte başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Başvuruların üniversite kayıt sürecinin tamamlanmasından bir süre sonra başlaması öngörülüyor.

KYK'nın resmi internet adresi üzerinden burs ve kredi başvuruları ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."

Buna göre başvuruların 2019 Ekim ayında başlaması bekleniyor.

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla kredi ve burs imkanı sağlanıyor. Halen 416 bin 775 öğrenciye burs, 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek veriliyor. 2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verildi.

KYK yurt ve burs kredi miktarlarını öğrenmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

KYK resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücretleri 168 TL olarak belirlenmişti. Yüksek standartlı ve özel nitelikli yurtların ücreti 180-285 TL ve K.K.T.C içinde bulunan yurtların aylık ücretleri ise 300 TL olarak belirlendi.

Burs ve kredi ücretleri için bir sonraki sayfaya geçiniz...

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Lisans ve önlisans bölümleri için ödemeler 470 TL'den 500 TL'ye,
Yüksek lisans bölümleri için ödemeler (2018) 940 TL'den 1000 TL'ye,
Doktorabölümleri için ödemeler (2018) 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinden kabul edilmektedir. Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.