2019 Kırtasiye ücretleri ne zaman yatacak? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar, ne zaman yatar?

Eğitim öğretim ödeneği ne zaman yatacak? Öğretmenler ve idarecilere yönelik verilen eğitim öğretim ödeneğinin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi. Peki, 2019 Kırtasiye ücretleri ne zaman yatacak? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar, ne zaman yatar?

Giriş Tarihi 10 Eylül 2019, 10:48 Güncelleme 10 Eylül 2019, 10:56
2019 Kırtasiye ücretleri ne zaman yatacak? Eğitim öğretim ödeneği ne kadar, ne zaman yatar?

İÇİNDEKİLER

Kırtasiye parası olarak bilinen eğitim öğretim ödeneğinin miktarı açıklandı. Öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için %2,5 zam yapıldı. 2019 2020 döneminde eğitim öğretim ödeneğinin ne zaman yatırılacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm il milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı gönderdi ve böylelikle ücretlerin hangi tarihte yatırılacağı belli oldu. Peki, Eğitim öğretim ödeneği ne kadar, ne zaman yatar? 2019 kırtasiye ücretleri ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğine ilişkin olarak, tüm il milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı gönderdi.

3 Eylül 2019 tarihli resmi yazıya göre, öğretim yılına hazırlık ödeneği, fiilen öğretmenlik yapanlara 9 Eylül 2019 tarihinden itibaren ödenecek.

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

Eylül 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için %2,5 zam yapılmıştır.

Kararda açıklanan ilgili madde: Öğretim yılına hazırlık ödeneği Madde 11- (1) 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılma hazırlık ödeneği; 2020 yılında 1.210 TL, 2021 yılında 1.250 TL olarak ödenir.

(2019 yılında öğretim yılına hazırlık ödeneği 1180 TL olarak ödenecek)

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ NEDİR?

Öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda bir kere (okulların açıldığı eylül ayı içerisinde) öğretmenlere eğitim – öğretim yılı için verilen yardıma 'hazırlık ödeneği' yada 'eğitim ödeneği' deniyor.

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ KİMLERE VERİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek 32. Maddesine göre bu ödenek "Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Bu ödenekten yukarıda sayılanların dışında kalan eğitim emekçileri ( hizmetli, memur) yararlanamamaktadır.