DGS ek tercih için o tarih dikkat çekiyor! ÖSYM 2019 DGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

DGS ek tercih işlemleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Geçen hafta açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından ek tercih dönemi beklenmeye başlandı. Herhangi bir lisans programına yerleşemeyen öğrenciler ek tercih takvimini bekliyor. Peki, DGS ek tercih ne zaman alınacak? DGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 10 Eylül 2019, 10:08 Güncelleme 10 Eylül 2019, 10:16
DGS ek tercih için o tarih dikkat çekiyor! ÖSYM 2019 DGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

DGS ek yerleştirme için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından DGS tercihleri alınmış geçen hafta sonuçlar açıklanmıştı. Sonuçlara göre herhangi bir yükseköğretim lisans programlarına kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler ek tercihi beklemeye başladı. Şimdi gözler ÖSYM tarafından yayınlanacak ek tercih kılavuzuna çevrildi. Peki, DGS ek tercih ne zaman alınacak? DGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

DGS EK TERCİH NE ZAMAN?

DGS ek tercih işlemleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Ancak tercih takvimi henüz açıklanmadı. 2019 DGS kayıtları 9-13 Eylül tarihleri arsında gerçekleştiriliyor. Kayıtların tamamlanmasının ardından DGS ek tercih kılavuzu yayınlanacak. Buna göre, DGS ek tercih kılavuzunun 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında yayınlanması bekleniyor. Kılavuz yayınlanınca ek tercih takvimi de belli olacak.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2019-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2019-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar,ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2019-DGS'ye girmiş ve 2019-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları,ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.