ALES sınav giriş yerleri sorgulama: 2019 ALES sınavı ne zaman? ALES sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır?

ALES/2 sınav giriş belgesi erişime açıldı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ALES'in ikincisi için adaylar hazırlıklarını sürdürüyor. Sınava sayılı günler kala adaylar sınava nerede gireceklerini merak ediyordu. Peki, ALES sınavı ne zaman? ALES sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır? ALES sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır?

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 15:18 Güncelleme 12 Eylül 2019, 15:30
ALES sınav giriş yerleri sorgulama: 2019 ALES sınavı ne zaman? ALES sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

ALES sınav giriş belgesi için bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, ALES/2 sınavına girecek adayların sınav girecekleri bina ve salonlara atama işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Sınava katılacak adaylar sınava girecekleri yer bilgisini merak ediyor. Peki, ALES sınavı ne zaman? ALES sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır? ALES sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır?

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

Sınava katılacak adaylar, sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecekler. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol sekmede yer alan "İşlemler" kategorisi altında "ALES/2 sınav giriş belgesi" butonuna tıklayarak sınav giriş belgelerine ulaşabilecekler.

ALES/2 SINAVI NE ZAMAN?

2019 ALES/2, 22 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 17 Ekim'de adayların erişimine açılacak.

2019 ALES/3

Başvuru tarihi: 17 - 25 Eylül 2019

Geç başvuru tarihi: 8 Ekim 2019

Sınav tarihi: 17 Kasım 2019

Sınav sonuç tarihi: 12 Aralık 2019

ALES HAKKINDA

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

* yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

* ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

* yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.