Heyecan sürüyor! KYK kredi ve bursları artacak mı? Başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi için KYK burs başvuruları bu hafta başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte başvuru işlemini tamamlayan öğrenciler gözlerini KYK burs başvuru sonuçlarına çevirdi. Bu kapsamda merakla araştırılan sorular arasında KYK burs başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak sorusu yer alıyor. Peki, KYK burs ve kredi ücretleri artacak mı? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 19 Ekim 2019, 18:17 Güncelleme 19 Ekim 2019, 18:37
Heyecan sürüyor! KYK kredi ve bursları artacak mı? Başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvurularının başlamasıyla birlikte öğrenciler burs başvuru işlemlerini yapıyor. İşlemlerini tamamlayan öğrenciler ise heyecanla KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. Yeni yılda KYK burs ve kredi ücretlerinin artıp artmayacağı da merak konusu oldu. Öğrencilerle müjdeli haberi Başkan Recep Tayyip Erdoğan paylaştı.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden alınmaya başladı. Burs ya da kredi başvurusu yapacak öğrencilerin e-Devlet şifreleri olması gerekiyor. e-Devlet şifresi olmayanların en yakın PTT şubelerinden e-Devlet şifrelerini almaları gerekiyor. Başvurular 21 Ekim'de sona erecek.

E-DEVLET KYK BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS ÜCRETİ ARTACAK MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada öğrencilere müjdeyi verdi.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklaması...

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir."

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçların hangi tarihte açıklanacağı konusunda araştırmalar başladı. Ancak KYK tarafından burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Bir önceki başvuru süreçlerine bakacak olursak, sonuçların başvurularının tamamlanmasının ardından 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.