15 tatil ne zaman, kaç gün? 2020 yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? Sömestr tatili takvimi

15 tatil için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milyonlarca öğrenci bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Şimdi ise en çok merak edilenlerden biri ed yarıyıl tatilinin kaç gün yapılacağı. Bilindiği üzere ara tatil dönemi başlamış, yaz tatili süresi 11 haftaya düşmüştü. Peki, 15 tatil ne zaman, kaç gün? 2020 yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? 2019-2020 sömestr tatili takvimi...

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 08:22 Güncelleme 17 Ocak 2020, 08:35
15 tatil ne zaman, kaç gün? 2020 yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? Sömestr tatili takvimi

İÇİNDEKİLER

15 tatil ne zaman, kaç gün sürecek? Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen bugün yarıyıl tatiline başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl uygulamaya koyduğu ara tatil dönemi ile birlikte yaz tatili süresinde 11 haftaya düşüldüğü açıklanmıştı. Bu gelişmele ile birlikte öğrenciler ile velilerinin akıllarında tek bir soru kaldı; "Yarıyıl tatili süresi kısaldı mı?". Konu ile ilgili tüm detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz. Peki, 15 tatil ne zaman, kaç gün olacak? 2020 yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? İşte 2020 sömestr tatili takvimi...

15 TATİL NE ZAMAN, KAÇ GÜN SÜRECEK?

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

Yarıyıl tatili süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Her sene olduğu gibi bu sene de yarıyıl tatili 15 gün yapılacak.

İKİNCİ ARA TATİLİ NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak.

13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlaacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020'de yapılacak.

İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Sınava başvurular ise 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak, sonuçları 23 Temmuz'da açıklanacak.

YARIYIL TATİLİNDE KAPADOKYA'YI TERCİH EDECEK TURİSTLERİ FARKLI ALTERNATİFLER BEKLİYOR

Kapadokya bölgesindeki konaklama tesisleri, yarıyıl tatiline girecek öğrencileri ve ailelerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam eden bölge, yarıyıl tatilini peribacaları arasında çocuklarıyla dinlenerek geçirmek ve çeşitli aktivitelerle eğlenmek, ayrıca Kozaklı ilçesindeki şifalı termal sulardan faydalanmak isteyen aileler için alternatifler sunuyor. Kapadokya'daki konaklama tesislerinin bazılarında, 0-6 yaş arası anaokulu öğrencilerinden ücret talep edilmezken bazılarında ise 6-10 yaş arası ilkokul öğrencilerine yüzde 50'ye varan indirim uygulanıyor.

Bölgeye özgü kayadan oyma veya taş yapı olarak bilinen otel türlerinde ise konuklardan sadece oda fiyatı talep ediliyor. Çocukların, ebeveynleriyle birlikte konaklayabilecekleri 4 kişilik oda fiyatları, kahvaltı dahil 350 ila 900 lira arasında değişirken, standart otellerde ise yetişkinler için tesisin konumuna göre kişi başı 150 ile 450 lira arasında fiyatlandırma yapılıyor.

Kapadokya'ya gelen ziyaretçilere termal tatil imkanı sunan Kozaklı ilçesinde ise apart, motel ve beş yıldızlı otellerde aquaparklar, çamur banyosu, tuz odaları, güzellik ve spor merkezleri gibi çeşitli hizmetler yer alıyor. Farklı bütçelere hitap eden ilçedeki tesislerden kişi başı 50 lira ile 200 lira arasında değişen ücretlerle hizmet sunuluyor.

"SICAK HAVA BALON TURUNA KATILABİLİRLER"

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki konaklama tesislerinde yaklaşık 30 bin yatak kapasitesi bulunduğunu, yarıyıl tatili hazırlıklarının yapıldığı son günlerde yabancı turistlerin yanı sıra yerli ailelerin de rezervasyon talep ettiklerini belirtti. Bölgede her bütçeye uygun tatil imkanı sunulduğunu dile getiren Aktürk, çocuklarına güzel bir karne hediyesi sunmak isteyen aileleri Kapadokya'ya davet etti.

Aktürk, bölgenin zenginliklerle dolu bir coğrafya olduğuna değinerek şöyle konuştu:

"Konuklarımız hem doğal yapıları gezebilirler hem sıcak hava balon turuna, arazi araçlarıyla düzenlenen gezi etkinliklerine katılabilirler. Aynı zamanda jeotermal kaplıcaları ile tanınan Kozaklı ilçemizde de kış döneminde termal tatilin keyfini yaşayabilirler. Çocuklarımız, bir hafta boyunca güzel bir tatil geçirmek için ailelerinden karne hediyesi olarak Kapadokya tatili isteyebilirler. Yarıyıl tatilinde aileleriyle bölgemize gelen çocuklarımız belediyemizi de ziyaret ederlerse onlara karne hediyelerini takdim edeceğiz."

"AİLELERİ, SAĞLIĞI SUYUNDA SAKLI KOZAKLI'YA BEKLİYORUZ"

Kozaklı Termal Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal ise ilçede her bütçeye uygun konaklama imkanı bulunduğunu, yarıyıl tatilinde tüm aileleri sağlıklı termal suyla dinlenebilmeleri için ilçeye davet ettiklerini söyledi. İlçedeki 22 farklı tesiste termal hizmet sunulduğunu dile getiren Ünal, yerin derinliklerinden yüzeye çıkan 93 derece suyun, sodyum, kalsiyum ve klor içeriğiyle A ve C şifalı sular grubunda yer aldığını anlattı. Ünal, şunları kaydetti:

"Yarıyıl tatilinde Kozaklı'yı tercih edecek aileler ilçemizdeki şifalı sulardan ve eğlenceli etkinliklerden faydalanabilirler. Ayrıca, peribacalarının bulunduğu alanlara sürekli servisler mevcuttur. Misafirlerimiz, yaklaşık 90 kilometre yakınlıktaki Kapadokya'yı gezip yeniden otele dönerek tatillerini renklendirebilirler. Aileleri, sağlığı suyunda saklı Kozaklı'ya bekliyoruz."