AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 AÖF final sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı?

AÖF sınav sonuçları, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. AÖF güz dönemi final sınavına katılan öğrenciler, şimdiden sonuçları heyecanla beklemeye başladı. Öte yandan sınav soruları ve cevaplarının da ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 AÖF final sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı?

Giriş Tarihi 18 Ocak 2020, 11:59 Güncelleme 18 Ocak 2020, 12:16
AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 AÖF final sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı?

İÇİNDEKİLER

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından final sınavı gerçekleştiriliyor. Eğitimini açıköğretim üzerinden gerçekleştirilen binlerce öğrenci katıldıkları sınavda işaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit etmek için soruları ve cevapları merak ediyor. Bir yandan da sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Gözler Anadolu Üniversitesi'nden gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 AÖF final sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı? İşte cevaplar...

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak, bir önceki sınavların sonuçları, sınavın tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde açıklanmıştı. Buna göre, 2020 AÖF final sınavı sonuçlarının 3-7 Şubat 2020 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

AÖF final sınavı soruları ve cevapları henüz yayınlanmadı. Sınav tamamlandıktan sonra soru ve cevapların 1 hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar dönemi ara sınavı: 18-19 Nisan 2020

Bahar dönemi dönem sonu sınavı: 13-14 Haziran 2020

Yaz okulu sınavı: 22 - 23 Ağustos 2020

SINAVA GİRERKEN YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER

Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise başarısız harf notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.