Elazığ'da okullar tatil mi? Elazığ Valiliği'nden son dakika açıklaması! Elazığ'da okullar ne zaman açılacak?

Elazığ'da 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların hızla sarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Depremin ardından okulların açılma süresi ertelenmişti. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklama ile birlikte okulların hangi tarihte açıklanacağı belli oldu. Peki, Elazığ'da okullar tatil mi? Elazığ'da okullar ne zaman açılacak?

Giriş Tarihi 12 Şubat 2020, 16:30 Güncelleme 12 Şubat 2020, 16:45
Elazığ’da okullar tatil mi? Elazığ Valiliği’nden son dakika açıklaması! Elazığ’da okullar ne zaman açılacak?

İÇİNDEKİLER

Elazığ'da okullar ne zaman açılacak? Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem bölgesinde çalışmalar devam ediyor. Bilindiği üzere, depremin ardından Elazığ ve Malatya'da okulların açılma süreleri ertelenmişti. Hasar tespit çalışmaları sonrası Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, okulların açılma süresinin yeniden uzatıldığı bildirildi. Peki, Elazığ'da okullar tatil mi? Elazığ'da okullar ne zaman açılacak? İşte cevaplar...

ELAZIĞ'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım: "İl genelinde 10 Şubat'tan itibaren bütün eğitim kurumlarında eğitim öğretime bir hafta daha ara verilmiştir."

Buna göre, Elazığ'da okullarda ikinci yarıyıl 17 Şubat'ta başlayacak.

MALATYA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Elazığ merkezli depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçelerinde okullarda eğitime verilen ara 17 Şubat'a kadar uzatıldı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli deprem nedeniyle kentte daha önce eğitime ara verildiği hatırlatıldı.

Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçelerindeki okullarda eğitime ara verilmesi süresinin 17 Şubat'a kadar uzatıldığı bildirilen açıklamada, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinde ise eğitime 10 Şubat'ta başlanacağı kaydedildi.

ELAZIĞ DEPREMİNDEN ETKİLENEN AFETZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENECEK

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören afetzedeler için insani yardım kampanyası başlatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Söz konusu insani yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) görevlendirildiği bildirilen kararda, bu kapsamda valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları ve özel bankalar nezdinde açılacak hesapların AFAD tarafından duyurulacağı kaydedildi.

ELAZIĞ DEPREMİNDE YAKINLARINI KAYBEDEN 15 AİLEYE TOKİ'DEN EV

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ), yapılan yazılı açıklamaya göre, İdare tarafından Bizmişen ve Cumhuriyet mahallerinde inşa edilen 90 ve 125'er metrekarelik 2+1 ve 3+1 konseptli 190 konut, resmi teslim tarihinden 4 ay önce tamamlanarak 5 Şubat'ta hak sahiplerine verildi.

Elazığ'daki depremin ardından bölgede adeta seferberlik ilan eden TOKİ, depremde yakınlarını kaybeden ailelerin de yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

TOKİ, bu kapsamda, inşası tamamlanan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 10 konut ile Bizmişen Mahallesi'ndeki 5 konutu depremde yakınlarını kaybeden ailelere teslim etti.

İnşası sırasında yaşanan depremden herhangi bir şekilde etkilenmediği belirlenen konutlar, sahiplerine güvenli ve sağlıklı yaşam imkanı sunacak.

ELAZIĞ'DA DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemelerde bulunarak yaraların en kısa sürede sarılması talimatını verdiği deprem bölgesinde çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE ile diğer yardım kuruluşlarının çalışma yürüttüğü kentte, depremin izlerinin silinmesi için Mustafa Paşa ve Sürsürü mahalleleri ile Sivrice ve köylerde, yıkılan binaların enkaz kaldırma, ağır hasarlı yapıların da yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor.

İlk etapta 5 bin ailenin geçici barınmasının sağlanacağı konteyner kentlerin kurulması için; kent merkezindeki Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent ve Hankendi'nin yanı sıra Sivrice ilçesi Gölbaşı mevkisinde oluşturulan alanlarda ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor.

Aşağı Demirtaş ve Hankendi'deki alanlarda kurulacak konteynerlerin alt yapı çalışmaları sürerken Kırklar ve Doğukent'te konteynerlerin yerleştirilmesine başlandı.

Kültür Park'ta kurulan çadır kentte kalan, 3 öğün sıcak yemek, ısınma ve diğer ihtiyaçları karşılanan depremzedeler, zorlu kış koşulları nedeniyle geçici barınma ihtiyacını karşılayacak; bir oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan konteynerlere geçmek için çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

"KONTEYNERLERE GEÇERSEK TEMİZ SUYU, BANYOSU, HER ŞEYİ OLACAK"

Depremzedelerden Sedat Gezerer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden önce Karşıyaka Mahallesi'nde oturduklarını, ağır hasar gören evlerine giremediklerini söyledi.

Depremin ardından akrabalarıyla çadırda barındıklarını ifade eden Gezerer, çadırda birçok zorlukla mücadele ettiklerini belirtti.

Gezerer, soğuk hava nedeniyle özellikle çocukların çok zorluk çektiğini dile getirerek, "Çadırda yaşamak zor. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor. Yağmur var, tuvalet ihtiyacı zor oluyor, banyomuz yok. Konteyner kent yapılıyor. Bir an önce konteynerlere geçmek istiyoruz. Konteynerlere geçersek temiz suyu, banyosu, her şeyi olacak." dedi.

Mehmet Gezerer ise depremin ardından evlerine giremediklerini, ailesiyle çadırda yaşadıklarını bildirdi.

En çok da soğuk havadan dolayı zorlandıklarını aktaran Gezerer, "Konteynerlere geçsek daha iyi olur. Sıcak suyu ve lavabosu olur. Ailemiz ile rahat ederiz. Konteynerlerin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Allah razı olsun devletten, yemeğimizi, her şeyimizi karşılıyorlar. Ama konteynerlere bir an önce geçmek istiyoruz çünkü hava çok soğuk." diye konuştu.

"KONTEYNERLERE GİTMEK BİZİM İÇİN DAHA GÜVENLİ"

Filiz Güler, deprem nedeniyle çok korktuklarını, evlerde yaşamaktan çekindikleri için ilk günden itibaren çadırda kaldıklarını belirtti.

"Bizlere çadır verdiler, Allah devletimizden razı olsun. Çocuklarım çok sıkıntı yaşıyor. Konteynerlere gitmek istiyoruz. Eve gitmektense can güvenliğimiz için konteynerlere gitmek bizim için daha güvenli. Orada çocuklarımızla daha rahat ederiz." diyen Güler, devlet sayesinde her şeyin daha iyi olacağına inandıklarını aktardı.

Azize Dilek ise evlerine giremedikleri için çadırda kaldıklarını, konteynerlerin tamamlanmasıyla rahat edeceklerini belirterek, "Bir an önce konteynerlere geçmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Hanım Adıgül de konteynerlere bir an önce yerleşmek istediğini kaydetti.