Telafi eğitimi ne zaman yapılacak derslere girmek zorunlu mu?

Milyonlarca öğrenci ve ailesi tarafından telafi eğitimi ne zaman yapılacak derslere girmek zorunlu mu? Sorusunun yanıtı çok fazla araştırılıyor. Çin’de başlayan ve ülkemizi de etkileyen corona virüsten dolayı Mart ayında okullar kapatılmıştı ve yeniden açılmadı. Bunun yerine uzaktan eğitim devam etti. Şimdi ise telafi eğitimi gündemde sıkça araştırılan konulardan biri oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan telafi eğitimi ile ilgili açıklama geldi. Peki telafi eğitimi ne zaman başlayacak, derslere girmek zorunlu mu olacak? İşte yanıtı…

Giriş Tarihi 03 Haziran 2020, 18:56 Güncelleme 03 Haziran 2020, 18:56
Telafi eğitimi ne zaman yapılacak derslere girmek zorunlu mu?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) devlet ve özel okullardaki telafi eğitimleri ile açıklamalar yapmasının ardından gündemde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Öğrenciler telafi eğitiminin ne zaman başlayacağını, ne kadar süreceğini ve derslere girmenin zorunlu olup olmadığını merak ediyor. Telafi eğitimi ile ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

ÖZEL OKULLARDA YÜZ YÜZE VE TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edeceğini, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacağını duyurdu.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN KAÇ GÜN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs Pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan okullarla ilgili şu açıklamaları yaptı;
"Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan, uzaktan eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız." ifadesine yer verdi.