2020 YKS en düşük puanla öğrenci alan üniversiteler ve bölümler listesi

YKS tercih süreci başlayacak. ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Önlisans veya Lisans bölümlerini tercih edecek öğrenciler, Türkiye genelinde en düşük puanla öğrenci alan üniversiteleri araştırıyor. İşte 2020 YKS sonucuna göre en düşük puanla öğrenci alan üniversiteler ve tercih edilecek bölümler...

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2020, 09:23 Güncelleme 06 Ağustos 2020, 00:43
2020 YKS en düşük puanla öğrenci alan üniversiteler ve bölümler listesi

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) tercih işlemleri başlayacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte binlerce öğrenci için doğru üniversite arayışı başladı. ÖSYM tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

TERCİH İÇİN EN DÜŞÜK KAÇ PUAN GEREKLİ?

2020-TYT'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla TYT puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak TYT ve YKS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini İnternet'ten bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2020 TYT'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayanlardan tercih yapmaları söz konusu olmayacaktır.

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

YÖK ATLAS LİSANS ÖN LİSANS AYRI SAYFALARDA TABAN TAVAN PUANLAR

YÖK Atlas tarafından yayımlanan tercih robotunda lisans ile ön lisans bölümleri ayrı sayfalarda öğrencilere sunuldu.

Lisans tercih robotu için TIKLAYIN

Ön lisans tercih robotu için TIKLAYIN

Burada YKS tercihi yapacağız bölümlerin kodlarını tespit edin ve ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerinizi iletin.