DGS geç başvuru nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? ÖSYM - 2022 DGS geç başvuru tarihi nedir, sınav ne zaman?

DGS geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? DGS geç başvuru nasıl yapılır? ÖSYM - 2022 DGS geç başvuru tarihi nedir, sınav ne zaman? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru gününü kaçırmak istemeyenler için merak edilen tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2022, 11:02 Güncelleme 25 Mayıs 2022, 11:02
DGS geç başvuru nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? ÖSYM - 2022 DGS geç başvuru tarihi nedir, sınav ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Dikey Geçiş Sınavı'na katılacak olan adaylar DGS geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? DGS geç başvuru nasıl yapılır sorularının yanıtlarını öğrenmek istiyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her sene düzenlenen ve önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyenlerin katıldığı sınav için başvuru işlemlerini belirlenen tarihler arasında tamamlamayı yetiştiremeyenler geç başvuru için tarih araştırmasını hızlandırdı. Peki 2022 DGS geç başvuru tarihi nedir, sınav ne zaman?

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ 2022 NE KADAR?

DGS'nin normal başvuru ücreti 190,00 TL'ydi. Geç Başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti ise %50 artırımlı olarak aynı gün ödenmesi gerekmektedir.

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ 2022 NE ZAMAN?

DGS geç başvuru 2022 tarihi 31 Mayıs olarak duyuruldu.

DGS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DGS başvuru işlemleri 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM'nin sitesinden yayınlandı. Geç başvurular ise 31 Mayıs tarihinde yapılacak.

DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2022 DGS NE ZAMAN?

2022 DGS 3 Temmuz Pazar günü uygulanacak.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte, 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır