Dünyanın en soğuk dondurması

Eksi 270 derecede üretilen boncuk dondurma Minimelts Türkiye'de. İstanbul'da üretimi yapılan dondurmanın ilk yıl ülke genelinde toplam 100 noktada satışı hedefleniyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2009 Güncelleme 01 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Eksi 270 derece ile üretilip eksi 40 derecede servise sunulduğu için 'dünyanın en soğuk dondurması' olarak tanımlanan Minimelts, Türkiye'de. Markayı Türkiye'ye getiren ise Alparslan Dağoğlu ve Nihat Yangır. Dubai'de otel çıkışında gördüğü arabalı boncuk dondurma konseptini beğenip büyütme kararı alan Dağoğlu, Türkiye ve Doğu Avrupa'da Minimelts markasının üretim ve dağıtım hakkını aldı. Gıda sektörüne Minimelts markasıyla adım atan Minimaks firması, Türkiye genelinde ilk yıl 100, 2010 sonunda ise 300 noktada satış hedefliyor. Türkiye'de ilk yıllık üretimde, pazardan yüzde 1 pay ile 5 milyon dolar ciro hedefleyen Minimaks, AVM ve büyük caddelerde corner satış yapacaklara franchise dağıtıyor.

RUSYA'DA DA FABRİKA

Firma ortaklarından Nihat Yangır, franchise koşullarını, "10 bin dolar karşılığında hazır stand veriyoruz. Franchise, doğru yer bulmakla ve kira, eleman masraflarıyla yükümlü" diyerek açıkladı. Minimaks; Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Rusya ve Romanya'ya dağıtımı, İstanbul'daki fabrikadan yapılıyor. Minimaks ayrıca; Rusya'da kuracağı ikinci fabrikayla ağını genişletecek.