Jet alışveriş kuyrukları azaltıyor

Migros'un 4 mağazada başlattığı 'jet kasa' uygulaması ile müşterilerin kuyrukta bekleme süresi yüzde 35 azaldı. 'Jet kasa'lı mağaza sayısı Ekim'de 25'e ulaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2009 Güncelleme 15 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Alışverişlerde kuyruk oluşmasının önüne geçmeyi hedefleyen Migros, 'jet kasa' uygulaması ile bekleme oranını 3'te 1 oranında azaltıyor. Şimdilik Ataşehir, Capitol, Caddebostan ve Çeşme olmak üzere 4 mağazada başlayan 'jet kasa' uygulamasıyla ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Mustafa Bartın, sistemin kısa sürede müşteriler tarafından sıkça kullanıldığını söyledi. Bartın, "Jet kasalardan geçen ortalama ürün sayısı 7- 8'i pek geçmez. Dünya örneklerinde de aynı rakamları görüyoruz. Türkiye'de ise bu rakam 20 ürünü bile buluyor. Bu sebeple biz de bu eğilimi görüp, çift poşetli jet kasa modellerine de yer vermeye başladık. Toplam alışveriş işleminin yüzde 15'i jet kasalarda yapılıyor. Bu sayede kuyrukta bekleme süresi yüzde 35 oranında azaldı" dedi.

Yaygınlaşacak
Migros'un 1 yılda yaklaşık 300 milyon müşteriye hizmet verdiğini kaydeden Bartın, şöyle konuştu: "Ağustos sonu itibariyle 20 mağazada jet kasa hizmetini sunuyor olacağız. Ekim'de ise 5 yeni mağaza daha eklenecek."

Okut, paketle, öde
Jet kasadan alış- veriş yapmak isteyen müşteri, önce Migros veya indirim kartını okuyucudan geçiriyor. Sonra kasiyer olmadan ürünleri okutuyor, tartıyor. Ürünleri poşete koyduktan sonra ödemeyi kredi kartıyla kendisi yapıyor.