94 alışveriş merkezi geliyor

2009-2010 yılları arasında 94 yeni alışveriş merkezi kurulacak, 12 milyon ürün raflara çıkacak, 2 bin 500 mağaza açılacak ve 25 bin kişi iş bulacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2009 Güncelleme 27 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Piyasalardaki canlanmayla birlikte alışveriş merkezi (AVM) yatırımları hızlandı. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), bu yıl 48, 2010'da da 46 olmak üzere 2 yılda toplam 94 yeni alışveriş merkezinin açılacağını belirledi. BMD Başkanı Ekrem Akyiğit, "BMD üyesi firmaların 2009-2010'da açılacak olan AVM'lerde 2 bin civarında kontrat imzalayacaklarını belirledik" dedi. Caddelerde ise 500 yeni mağaza açılması beklenirken, 94 AVM ve caddelerde açılacak toplam 2 bin 500 yeni mağazada satışa sunulmak üzere 12 milyon adet yeni ürün raflara çıkacak. Yeni açılacak mağazaların sadece dekorasyon sektörüne 450 milyon dolarlık katkı sağlayacağı, 25 bin kişiye iş olanağı doğacağı öngörüldü.

HERKESE KATKI...
Önümüzdeki dönemde açılacak 2 bin 500 yeni mağazanın 20'den fazla sektörü ve işkolunu olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Akyiğit, bunlar arasında inşaat-taahhüt (boya, doğrama, cam), dekorasyon (ahşap, mobilya, raf sistemleri, manken), elektrik-elektronik, telekomünikasyon, aydınlatma, ses sistemleri olduğunu açıkladı.

RAKAMLARLA YENİ AVM'LER
94 AVM'nin toplam inşaat alanı 7 milyon 300 bin metrekareye yakın olacak.
Bunun 3 milyon 800 bin metrekaresi kiralanabilir alan olacak.
Toplam mağaza sayısı 10 bini aşacak.
2 bin mağaza ve 600 bin metrekare gıda dışı perakende alanı BMD üyeleri tarafından kiralacak.
Yıllık 2 milyar TL ciro yapılacak.

METRO GROUP ARAZİ ARIYOR
Dünyada etkisini gösteren ekonomik krize karşın alışveriş merkezleri ilgi görmeye devam ediyor. Metro Group Asset Management Genel Müdürü Gündüz Bayer, bu doğrultuda şirketlerinin yatırımlarını sürdüreceğini bildirdi. Bayer, Merter'de yeni bir merkezi Ağustos ayında hizmete sunacaklarını söyledi. Yeni AVM'ler için de yer arayışlarının sürdüğünü belirten Bayer, "Yeni projeler için arazi arıyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yoğunlaşıyoruz. Bu konuda hiçbir zaman durma noktamız veya sınırımız yok. Yer doğru olduktan sonra mutlaka yeni yatırımlar yapacağız" dedi.

NEFES ALAN VE IŞIĞI YANSITAN PERDELER
Broderi Narin'in 2009 Yaz Koleksiyonu'nda yer alan poliketen kumaşlar, mekanların havasını ve ışığını zenginleştiriyor. Bu sayede, yaz günlerinde ferah mekanlar yaratılmasına katkı sağlıyor. Kullanımı ve temizliği kolay olan poliketen kumaşlar, kadınlara zengin seçenekler de sunuyor. Modern veya klasik her modelin kolayca uygulanabildiği doğal görünümlü poliketen serisi, diğer keten grupları ile de uyumlu biçimde kombine edilebiliyor. Broderi Narin'in doğal görünümlü kumaş çeşitleri, her beğeniye ve bütçeye uygun tül, perde ve ev tekstili ürünlerini tek çatı altında toplayan, İstanbul Mahmutbey'deki fabrika satış mağazasında satışa sunuluyor.