Memur eğitimine 2 milyar TL

Başbakanlık, kamu personelinin performansını artırmak için yeni bir program hazırladı. Eğitim ağırlıklı proje için 2 milyar liralık bütçe ayrıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2009 Güncelleme 30 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Başbakanlık, kamuda performansın artırılması için hazırlanan performans programı çerçevesinde bu yıl 2 milyar 114 milyon 620 TL harcama yapacak. Başbakanlık, performansı artırmak için eğitim programları düzenleyecek, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki mevcut görev ve yetki karmaşasını giderecek çalışmalar yapacak.

Nakiller de var

Başbakanlık tarafından hazırlanan Performans Programı hayata geçerken; kamu kurumlarında performansın artırılmasına yönelik çalışmalara başlandı. Başbakanlık, performansın artırılması amacıyla bu yıl örgütsel büyüme ve dengesizliği gidermek için kadro ve unvan standardizasyonunu sağlayacak. Program çerçevesinde ayrıca, özelleştirme neticesinde istihdam fazlası haline gelen personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına naklini gerçekleştirmek, kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarının hizmet icaplarına uygun seviyede kalmasının sağlanacağı çalışmalar da yürütülecek. Programdan tüm memurlar yararlanacak.